Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Tips om jouw maximale hypotheek in 2022 te berekenen

Tips om jouw maximale hypotheek in 2022 te berekenen

Tips om jouw maximale hypotheek in 2022 te berekenen

maandag 27 december 2021 - door Redactie

Het einde van 2021 is in zicht, wat betekent dat je vooruit kunt gaan kijken voor 2022. Welke financiële ontwikkelingen vinden allemaal plaats en hebben deze gevolgen voor jouw portemonnee?

Goed om dit in de gaten te houden. Ben je van plan om in 2022 je eerste huis te kopen in Nederland, dan is het interessant om je maximale hypotheek te berekenen. Dit kun je doen met verschillende tools of als je net een hypotheek hebt met hypotheek oversluiten berekenen. Om je op de goede weg te helpen zetten we een aantal tips voor jou op een rijtje. Dus lees snel verder.

Hypotheek op basis van je jaarinkomen

Om erachter te komen wat de maximale hypotheek is die je kunt lenen, is het belangrijk dat je het inkomen van jezelf en eventuele partner goed in beeld hebt. In 2022 neemt in Nederland namelijk de hoogte van de maximale hypotheek voor hoge inkomens af. Zo kunnen jaarinkomens die tot ongeveer 50.000 euro verdienen in 2022 gemiddeld 3.000 euro meer lenen. Voor hogere jaarinkomens geld juist het omgekeerde. Zij gaan er met hun maximale hypotheek juist op achteruit. Dit geld voor bruto jaarinkomens vanaf 60.000 euro die 3.000 minder kunnen lenen. Bruto jaarinkomens van 100.000 kunnen zelfs 10.000 euro minder lenen in 2022.

Gebruik de juiste tooling

Bij veel banken is er een tool beschikbaar om je maximale hypotheek te berekenen. Je doorloopt de stappen als volgt. Allereerst vul je je bruto-inkomen en je leeftijd in. Vervolgens krijg je een aantal vragen over je maandelijkse financiële verplichtingen, je huidige woning en inleggen eigen geld. Wij raden aan om dit zo accuraat mogelijk in te vullen, zodat je een zo betrouwbare berekening krijgt van je maximale hypotheek. Om deze hypotheek toch wat verder te verhogen kun je aangeven in de tool dat je een minimale rentevastperiode wilt. Daarbij kun je in de tool vaak aangeven of je energiebesparende maatregelen neemt om je huis groener te maken. Dit wordt door veel banken namelijk beloond, aangezien hiermee je woningwaarde kan toenemen tot 106%. Hierdoor kun je uiteindelijk ook meer hypotheek aanvragen. We adviseren om bij verschillende banken de hypotheek berekening tool uit te proberen om erachter te komen wat je maximale hypotheek gemiddeld is.

De hypotheek berekenen 2022 is een taak die je, maar alvast aangevinkt kunt hebben. Zo weet je waar je staat en wat de mogelijkheden zijn om eventueel een huis te kopen op termijn. 

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu