Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe Covid variant duwt alle koersen lager

Nieuwe Covid variant duwt alle koersen lager

Nieuwe Covid variant duwt alle koersen lager

vrijdag 26 november 2021 - door Redactie

De wereld is opnieuw in de ban van het coronavirus. Overheden wereldwijd moeten weer ingrijpen en beurzen, grondstoffen en cryptomunten gaan onderuit.

Er heerst een sfeer van paniek op de financiële markten. Aanleiding is weer een nieuwe variant van het virus, die in het zuiden van Afrika is opgedoken. Het zou gaan om de meest besmettelijke variant tot nu toe, die bovendien de vaccins zou kunnen verslaan. Er zijn namelijk mutaties vastgesteld op het typische spike-eiwit van het coronavirus, de typische kroontjes die we kennen uit de afbeeldingen van het virus. De huidige vaccins gebruiken dit kenmerkende eiwit om het virus op te sporen en aan te vallen. Door de mutaties zal de werking van de vaccins veel minder efficiënt kunnen worden.

Dit slechte nieuws komt bovenop de restricties die weer overal ingevoerd worden. Een nieuwe lockdown of een verbod op het vliegverkeer is uiteraard negatief voor de economische activiteit. De olieprijs gaat vandaag dan ook sterk onderuit, maar ook de beurzen verliezen flink terrein. Aandelen die opgeveerd waren in de hoop op een post-covid herstel, worden massaal gedumpt. Andere aandelen, die het goed doen wanneer mensen thuis blijven, zijn nog wel in trek. Denk aan een Hellofresh, online retailers of streaming diensten.

Risk off

De zorgen over het coronavirus duwen beleggers in een risk off mode, waardoor ook de cryptocurrency markt onderuit gaat. Op moment van schrijven gaat de bitcoin koers 8% lager, terwijl altcoins nog hogere verliezen laten optekenen. Op deze markt worden verliezen vaak nog uitvergroot omdat er veel gehandeld wordt met leveraged longs. Wanneer partijen die een hefboom gebruiken verliezen beginnen maken, moeten posities gedumpt worden, wat weer andere partijen aanzet om net hetzelfde te doen.

Koopjesjagers profiteren van deze 'Black Friday' correctie om extra cryptomunten te kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu