Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto trader gekidnapt in Hong Kong

Crypto trader gekidnapt in Hong Kong

Crypto trader gekidnapt in Hong Kong

maandag 15 november 2021 - door Redactie

Een 39 jarige cryptohandelaar werd vorige week gekidnapt en vastgehouden. De criminelen eisten losgeld van de familie en hebben de paswoorden van het slachtoffer gestolen.

De trader zou een crypto vermogen hebben gehad van zo'n 20 miljoen Hong Kong Dollar, wat overeenkomt met zo'n 2,25 miljoen euro. De man had een afspraak met een koper, die vermoedelijk Tethers wou ontvangen in ruil voor cash geld. Hij werd in een industrieel gebouw gelokt, waar hij aangevallen werd en zijn smartphone moest afgeven. De criminelen ontfutselden zijn wachtwoorden voor trading platformen en vroegen vervolgens een losgeld van 30 miljoen Hong Kong Dollar.

De familie contacteerde de politie, die het slachtoffer kon lokaliseren. Bij de inval kon het slachtoffer ontsnappen. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen met verwondingen aan de benen. De politie arresteerde 7 personen en zijn nog op jacht naar een achtste persoon. Ze maken vermoedelijk deel uit van een bekende en georganiseerde bende.

De politie zegt nog te onderzoeken of de criminelen cryptomunten hebben buitgemaakt. De autoriteiten waarschuwen ook en raden aan om alleen cryptocurrency te verhandelen via legitieme platformen. Wie fysieke afspraken plant met onbekenden loopt een groot risico. 

Spreek niet fysiek af

Wereldwijd duiken er vaak gelijkaardige verhalen op. Mensen worden in de val gelokt door criminelen die cash geld willen ruilen tegen cryptomunten. Op de plaats van de afspraak krijgen de verkopers effectief cash geld, waarna ze de transactie uitvoeren en geld versturen naar de opgegeven wallet van de criminelen. Als deze transactie is afgerond, wordt het cash geld onder dwang opnieuw afgenomen en stelen de criminelen de smartphone en ontfutselen ze de wachtwoorden van de accounts van het slachtoffer.

Ook in onze regio zijn er al dergelijke overvallen geweest. In Nederland werd in augustus een man in de val gelokt die 40.000 euro cash geld bij zich had. Hij had een afspraak met iemand om dit cash geld om te wisselen naar bitcoin. Hij had al eerder voor een kleiner bedrag een transactie gedaan met deze persoon, uiteraard om meer vertrouwen te krijgen. Maar bij de tweede deal liep het flink mis en werd hij van zijn geld beroofd.

Omdat niet alle slachtoffers aangifte doen van dergelijke overvallen, blijft het een beetje gissen naar de omvang van deze criminele praktijken. Het staat wel vast dat er op deze manier voor miljoenen euro's aan cryptomunten gestolen worden. In Hong Kong alleen al heeft de politie weet van een verlies van meer dan 25 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu