Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kan je in cryptocurrency investeren?

Hoe kan je in cryptocurrency investeren?

Hoe kan je in cryptocurrency investeren?

donderdag 28 oktober 2021 - door Redactie

In cryptocurrency investeren in 2021 is een praktijk die steeds toegankelijker wordt voor de doorsnee mens.

Het kopen van cryptocurrency is in 2021 voor meer mensen toegankelijk geworden. Toch blijft dit een riskante activiteit: niemand weet welke crypto-munten in waarde zullen stijgen en welke in waarde zullen dalen. 

Hoe investeer je in cryptocurrency in 2021?

Er bestaan veel platforms op het internet voor het aanmaken van een virtuele wallet ( een soort digitale portemonnee). Deze wallet, die bestaat uit een reeks getallen en een veilig wachtwoord (een code), is bedoeld om cryptocurrency in te bewaren. Voorbeelden van deze digitale munten en hun investeringswaarde, kan je vinden op websites zoals crypto-valuta.nl. Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende manieren om crypto-investeringen te maken:

  • Gespecialiseerde marktplaatsen
  • Het gebruiken van verschillende beursplatformen om via de aandelenmarkt blootstelling aan cryptocurrency te krijgen.

Waar kan je cryptocurrency kopen?

Verwacht om te beginnen dat je een commissie zal moeten betalen voor het verhandelen van crypto, en kies enkel voor websites die je van tevoren hebt onderzocht. Zoek daarnaast uit welke betaalmethoden beschikbaar zijn op de site waar je wilt kopen, want die kunnen van platform tot platform enorm verschillen! De prijs van de cryptocurrency die je verkiest, de veiligheid van het platform, de virtuele wallet die je verkiest en de reactiesnelheid van de klantenservice zijn ook elementen waarmee je rekening moet houden voor je een platform kiest.

De toekomst van crypto-munten

Bitcoin is al vaak ten dode opgeschreven, maar toch stelt men vast dat de waarde van deze cryptomunt overeind blijft. De laatste weken zijn hier absoluut het bewijs van. Omdat deze cryptocurrency maar een beperkte voorraad heeft (er bestaan slechts 21 miljoen Bitcoins), wordt de waarde bepaald door het verschil tussen vraag en aanbod. De productie van Bitcoins (ook bekend als mining) daalt om de 4 jaar met 50%. Er zijn in de geschiedenis van Bitcoin welgeteld twee productieverminderingen geweest (met name in 2013 en 2017).

Veiligheid is het belangrijkste

Je moet bereid zijn om in het ergste geval je hele inzet te verliezen! Zoek van tevoren uit hoe de markten voor cryptocurrencies werken, welke apps je wilt gebruiken en in welke soort cryptocurrency je wilt investeren. Aarzel niet om je zo mogelijk aan te sluiten bij een online gemeenschap (zoals Reddit of Slack) om belangrijke vragen te stellen en meer te leren over de voor- en nadelen van crypto-investeringen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu