Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Aandelen kopen voor beginners

Aandelen kopen voor beginners

Aandelen kopen voor beginners

woensdag 20 oktober 2021 - door Redactie

Met aandelen kun je op een relatief veilige starten met beleggen. Voor beginners kan het echter best nog lastig lijken. Toch is het niet zo heel moeilijk. In dit artikel vertellen we je hoe je het aan moet pakken.

Wat zijn aandelen?

Bedrijven die aandelen uitgeven, doen dit om geld binnen te halen. Iedereen die aandelen heeft, is aandeelhouder en dus eigenaar van een deel van de onderneming. De aandeelhouder heeft in principe ook een mate van zeggenschap, maar in de praktijk houdt hij zich waarschijnlijk bezig met het aandeel zelf. Zijn doel is meestal dat de prijs omhoog gaat, zodat hij de aandelen met winst kan verkopen. Om dit succesvol te doen, is het essentieel om je te verdiepen in die bedrijven en in te schatten welke aandelen er zullen stijgen en welke niet. Hiervoor kun je gebruik maken van handige apps en websites, maar je kunt het natuurlijk ook uit handen geven aan een goede broker of bank.

Aandelen kopen en verkopen, tips

Beleggen en zelf handelen in aandelen wordt steeds vaker als een interessante uitdaging gezien. Je kunt dan inspelen op het stijgen én het dalen van de waarden en het combineren met opties om je portefeuille te beschermen. Wil je aandelen kopen, let dan op de volgende zaken:

 • Doe onderzoek
  Doe eerst wat onderzoek naar wat handelen en beleggen in aandelen precies inhoudt, zodat je weet wát je doet.
   
 • Analyse
  Kijk naar het bedrijf: wat is het toekomstperspectief, hoe wordt het gerund, hoe komt het voor de dag in de media en hoe wordt het beoordeeld in de financiële wereld en beleggingssites/-apps.
   
 • Spreiden
  Op safe spelen, dat doe je door te spreiden. Door verschillende aandelen te kopen bij verschillende bedrijven, zal je hier wat verliezen en daar wat winnen. Zo spreid je de risico’s. Zeker in het begin is dat aan te raden.
   
 • Doe niet meer dan je aankan
  Zorg dat je in alle gevallen eventueel verlies financieel kunt dragen. Gebruik geld dat extra is, dat je op korte termijn niet nodig hebt, zoals je vakantiegeld.
FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu