Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen in woningen nog altijd zeer populair

Beleggen in woningen nog altijd zeer populair

Beleggen in woningen nog altijd zeer populair

donderdag 05 augustus 2021 - door Redactie

Een hoogconjunctuur maakt dat beleggers voortdurend op zoek zijn naar mogelijkheden om meer rendement uit hun vermogen te halen. Beleggen op de beurs is een van de opties, maar ook investeringen in vastgoed zijn populair.

Al jaren zijn er veel particuliere investeerders die woningen opkopen om deze vervolgens te verhuren. Het verhuren van de woning tijdens een periode met stijgende huizenprijzen levert een fraai rendement op in de meeste gevallen. Dat het investeren in woningen populair is, merkte ook de Nederlandse overheid op. De regels voor dergelijke investeringen zijn veranderd. In dit artikel lees je er meer over. 

Overdrachtsbelasting begin dit jaar verhoogd

Een van de getroffen maatregelen om investeringen in woningen lastiger te maken voor beleggers, is het verhogen van de overdrachtsbelasting. Sinds januari betaalt een investeerder niet langer twee procent aan overdrachtsbelasting, maar acht procent! Het gaat hierbij om mensen die de woning aanschaffen om deze vervolgens te verhuren. Iemand die een huis koopt om hier zelf in te gaan wonen betaalt in de basis twee procent. Uitzondering hierop zijn starters onder de 35 jaar. Zij betalen sinds januari helemaal geen overdrachtsbelasting meer. Op deze manier wordt het voor starters makkelijker om te concurreren met investeerders. 

Huizenprijzen blijven stijgen

Ondanks de veranderende regelgeving stijgen de huizenprijzen nog altijd. Daarnaast is overbieden de norm tegenwoordig. Het schrikt beleggers vooralsnog niet af. Voor hen blijft het interessant om in woningen te investeren en deze vervolgens te huur aan te bieden. Het overbieden en de verhoging van de overdrachtsbelasting lijkt snel terugverdiend te zijn bij de huidige trend in de huizenprijzen. 

Advies inwinnen bij een financieel adviseur

Het loont om advies in te winnen bij een financieel adviseur, wanneer je een investering in een woning overweegt. Dat geldt zowel voor mensen die voor het eerst een woning kopen, als voor beleggers die een tweede woning als investering aanschaffen. Immers, ook voor starters kan een eerste woning een vorm van investeren zijn. Er wordt maandelijks op de woning afgelost en daarmee gespaard voor later. Online hypotheekadviseur Ikbenfrits regelt jouw hypotheek, wanneer je de woning niet met eigen vermogen bekostigt. Door voor een online hypotheekadviseur te kiezen bespaar je op de kosten. Een online adviseur is goedkoper dan een adviseur met fysieke vestigingen. De hypotheekadviseur kijkt samen met je welke hypotheekvorm voor jou interessant is, welk bedrag je maximaal kunt lenen zonder dat je financieel in de problemen raakt, enzovoorts. 

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu