Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe beïnvloedt een tweet van een autogigant zo sterk de beurskoersen?

Hoe beïnvloedt een tweet van een autogigant zo sterk de beurskoersen?

Hoe beïnvloedt een tweet van een autogigant zo sterk de beurskoersen?

woensdag 07 juli 2021 - door Redactie

Elon Musk blijft met zijn tweets invloed uitoefenen op de koersen van Dogecoin en Bitcoin.

Wanneer je de beste crypto app op je telefoon hebt staan en de koersen van Bitcoin, Ethereum en andere digitale valuta regelmatig bekijkt, zal de volatiliteit ervan je niet ontgaan zijn. De koersen schoten in de afgelopen periode van boven naar beneden en weer terug. Bitcoin wist een waarde van meer dan 60.000 dollar te halen, gevolgd door een daling richting de 30.000 dollar. Een onwaarschijnlijke koersbeweging, die zelden voorkomt op de reguliere beurs met aandelen. Deze koersbeweging was mede het gevolg van een tweet van Elon Musk, eigenaar van een groot Amerikaans bedrijf. Hoe kon deze tweet leiden tot een forse koersbeweging zoals we die afgelopen maand zagen in onze beste crypto app?

Elon Musk omschrijft zichzelf als Dogefather

De volatiliteit op de markt begon bij het feit dat Elon Musk zichzelf presenteerde als Dogefather. Dit deed hij niet in z’n eentje, maar geïnspireerd door enkele van zijn duizenden volgers op Twitter. Hij gebruikt het platform regelmatig om zijn mening te ventileren over zaken rondom crypto, aandelen en zijn eigen bedrijf. Het feit dat de digitale valuta Dogecoin een paar keer genoemd werd door de Amerikaanse ondernemer, leidde er al snel toe dat de waarde van deze munt explosief steeg. Als zo’n grote naam als Elon Musk de munt benoemt, dan moet het potentieel hiervan wel groot zijn. Althans, dat was de gedachte van veel investeerders.

Tesla accepteert Bitcoin, of toch niet?

Na de plotselinge koersstijging van Dogecoin, steeg ook de koers van Bitcoin. Mede door het feit dat Elon Musk op Twitter aangaf dat Tesla in de komende periode Bitcoin als betaalmethode zou gaan accepteren. Niet alleen maakt dit het kopen van de auto makkelijker voor investeerders in Bitcoin. Ook toont het aan dat Bitcoin en crypto in z’n algemeenheid steeds meer toepassingen krijgt. De positieve gevoelens waren helaas slechts van korte duur. De tweet werd gevolgd door een nieuw bericht, waarin Elon Musk het energieverbruik van de blockchain technologie bekritiseerde. Tevens gaf hij aan dat Tesla zou stoppen met het accepteren van betalingen in Bitcoin. Het zorgde voor een snelle daling van de koers.

Amerikaanse ondernemer niet alleen verantwoordelijk voor daling

Het was niet alleen de tweet van Elon Musk die de daling van Bitcoin veroorzaakte. Ook andere gebeurtenissen hebben aan deze daling bijgedragen. Goed voorbeeld hiervan was het dreigement van de Chinese overheid om de handel in Bitcoin en andere digitale munten te verbieden in de toekomst.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu