Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ook Carl Icahn is bezorgd om stijgende inflatie

Ook Carl Icahn is bezorgd om stijgende inflatie

Ook Carl Icahn is bezorgd om stijgende inflatie

donderdag 27 mei 2021 - door Redactie

De bekende activistische belegger Carl Icahn heeft gezegd dat cryptomunten een blijvertje zijn.

"Een natuurlijk gevolg van de massale dollars die ons economisch systeem overspoelen is dat beleggers zich zorgen beginnen maken over de waarde van hun munten", zegt Icahn. Volgens de oprichter van Icahn Enterprises zullen deze zorgen nog toenemen als de trend van de hogere inflatie nog versnelt. Net om deze reden zijn cryptomunten vandaag zo populair geworden.

"Veel van de cryptomunten die vandaag uitgegeven worden zullen het niet overleven. We geloven echter wel dat cryptocurrency een blijvertje is. Voorlopig hebben we nog geen cryptomunten gekocht, maar we bestuderen het wel", aldus Icahn.

Icahn zei in 2018 nog op CNBC dat cryptocurrency belachelijk is en dat hij er niets mee te maken wil hebben. "Misschien ben ik er te oud voor", klonk het toen. Ondertussen is Icahn duidelijk een andere mening toegedaan. Hij zou de cryptomarkt willen betreden met een grote investering van meer dan 1 miljard dollar. Dat zei hij in een interview op Bloomberg.

Momenteel onderzoekt Icahn de werking van bitcoin en ethereum en de cryptocurrency sector in zijn geheel, om zo te kunnen bepalen waar er kansen liggen.

Heeft cryptocurrency een intrinsieke waarde?

Alle kritiek op cryptomunten die geen intrinsieke waarde zouden hebben is volgens Icahn misplaatst. "Wat is eigenlijk de intrinsieke waarde van de dollar? Je hebt hem nodig omdat je er belastingen mee moet betalen", aldus de 85 jarige miljardair. "Cryptomunten daarentegen kunnen een goed oppotmiddel zijn en dus een hedge tegen inflatie."

Zelf cryptomunten kopen?

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu