Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Walletverificatie niet langer verplicht

Walletverificatie niet langer verplicht

Walletverificatie niet langer verplicht

zaterdag 22 mei 2021 - door Redactie

In navolging van het kort geding dat Bitonic aanspande laat de Nederlandsche Bank de wallet verificatie eis vallen.

Cryptocurrency beleggers die bitcoins kopen en naar een eigen wallet wilden verzenden hebben de laatste maanden kennis gemaakt met heel wat rompslomp. Zo moest je bewijzen dat je wel degelijk eigenaar bent van het adres waar je de coins naar wilde versturen. Dit kon ondermeer door eerst een kleine transactie over te maken vanaf dat welbepaalde adres. Of je kon ook een foto of screenshot maken van je wallet software waarop je adres duidelijk zichtbaar stond. Dat werd aanvaard als bewijs dat je wel degelijk eigenaar bent van het adres.

Deze hele procedure heeft de cryptocurrency brokers en exchanges handenvol tijd en geld gekost om te implementeren. Uiteraard was er protest van de klanten en de websites, omdat het ging over een inbreuk op de privacy en overmatige controle. Bitonic trok daarom naar de rechter, waarna de DNB toegaf dat ze deze eis nooit hadden mogen stellen.

De rechter zelf had de DNB zes weken de tijd gegeven om te verklaren waarom de walletverificatie noodzakelijk was. De DNB geeft nu toe dat het controleren van elke wallet een stap te ver gaat. Wel onderstreept de DNB dat cryptocurrency diensten zelf aandacht moeten blijven hebben voor witwaspraktijken en dat er bij dergelijke vermoedens wel degelijk naar meer informatie moet gevraagd worden.

Bitconic geeft aan dat ze hun platform opnieuw gaan aanpassen, waardoor withdrawals weer vlotter opgestart kunnen worden. Ook andere cryptocurrency brokers en exchanges zullen het voorbeeld van Bitonic vermoedelijk weldra wel volgen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu