Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat kunnen boekhouders bieden bij het beleggen in cryptocurrencies?

Wat kunnen boekhouders bieden bij het beleggen in cryptocurrencies?

Wat kunnen boekhouders bieden bij het beleggen in cryptocurrencies?

maandag 10 mei 2021 - door Redactie

Nu steeds meer grote investeerders openlijk kiezen voor investeringen in cryptovaluta, raken ook steeds meer kleinere ondernemers geïnteresseerd in deze optie. In de afgelopen jaren is zo een compleet nieuwe investeringsmarkt ontstaan.

Waar veel mensen aanvankelijk wat huiverig leken te zijn, voornamelijk door de onbekendheid van de materie, raken steeds meer mensen ervan overtuigd dat het investeren in cryptovaluta goede mogelijkheden biedt. Er bestaan inmiddels diverse platforms waarop de handel in dergelijke virtuele munten relatief simpel is. Toch verdient het met name voor ondernemers aanbeveling om hiervoor de ondersteuning van een goede boekhouder te vragen. Via Trustlocal vind je op eenvoudige wijze een boekhouder in je eigen regio.

Waardebepaling van cryptovaluta

Je hebt er misschien nog niet zo bij stilgestaan, maar de waarde van cryptovaluta kan snel stijgen of dalen. En hoe zit het dan precies met het bepalen van je totale vermogen? Wanneer je slechts voor een klein bedrag hierin hebt geïnvesteerd, zal het allemaal zo’n vaart niet lopen. Maar stel je nu eens voor dat je 50.000 euro hebt kunnen vrijmaken om mee te investeren? Dan kan een koersverschil van de ene op de andere dag een behoorlijk verschil maken. Maar dat verschil is pas merkbaar op het moment dat je de cryptovaluta weer verkoopt en je winst of verlies van dat moment neemt. Boekhoudkundig gezien krijg je dan met allerlei specifieke regels te maken. Beschik je zelf over voldoende kennis van zaken om de administratie daarop aan te passen? 

Specialisten betalen zichzelf terug

De laatste jaren zijn er steeds meer boekhouders die zich specialiseren in de specifieke administratie die samenhangt met de handel in cryptovaluta. Stel dat je voor het inschakelen van een boekhouder Leuven en omstreken als zoekgebied hanteert, dan kun je vrij gemakkelijk de beschikbare boekhoudkantoren benaderen en informeren in hoeverre ze thuis zijn in deze materie. Vaak blijkt dat overigens al uit de specifieke informatie die je van het betreffende kantoor in het overzicht terugvindt. Onthoudt dat een goede financieel expert zichzelf altijd terugbetaalt, omdat hij doorgaans in staat is om de regels zodanig toe te passen dat elk beschikbaar voordeel ook daadwerkelijk behaald kan worden. Kleine dingetjes die je zelf misschien snel over het hoofd ziet, weten ze doorgaans feilloos mee te pakken in het geheel en dat scheelt onder de streep vaak een heleboel geld. Daar kun je dan mooi weer mee investeren!

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu