Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Miljardenomzet voor Coinbase in eerste kwartaal

Miljardenomzet voor Coinbase in eerste kwartaal

Miljardenomzet voor Coinbase in eerste kwartaal

dinsdag 06 april 2021 - door Redactie

Crypto exchange Coinbase komt weldra naar de beurs en publiceerde vandaag ronduit verbluffende resultaten van het eerste kwartaal.

Dat de cryptocurrency markt in een nieuwe bull cyclus zit is al een tijdje duidelijk. Het vertaalt zich ook in enorme omzetstijgingen voor de crypto exchanges en brokers. In het eerste kwartaal zag Coinbase zijn omzet maar liefst maal 9 gaan tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf sloot het kwartaal af met een omzet van naar schatting 1,8 miljard dollar. De definitieve cijfers moeten nog berekend worden. De nettowinst kwam vorig jaar uit op 332 miljoen dollar en explodeerde dit jaar naar zo'n 730 à 800 miljoen dollar.

Rollercoaster

De cryptomarkt is erg volatiel en de omzetcijfers van Coinbase tonen dat ook aan. In 2019 boekte het bedrijf 66 miljoen dollar omzet in het slechtste kwartaal en 211 miljoen dollar in het beste kwartaal. Het eerste en tweede kwartaal van 2020 werd in het zelfde elan verder gezet met een omzet van respectievelijk 191 en 186 miljoen dollar. Vanaf het derde kwartaal begon de hernieuwde interesse in de cryptomarkt zichtbaar te worden. Coinbase boekte toen 315 miljoen dollar omzet om deze in het vierde kwartaal verder te zien stijgen tot 585 miljoen dollar.

Ook andere gepubliceerde cijfers spreken tot de verbeelding. In het eerste kwartaal werd er voor 335 miljard dollar verhandeld op Coinbase. Het bedrijf telt momenteel 56 miljoen geverifieerde gebruikers en had 6,1 miljoen gebruikers die minstens 1 keer per maand bitcoins kopen of een andere transactie uitvoeren. Op het platform staan voor 223 miljard dollar aan crypto activa, waarvan 122 miljard dollar toebehoort aan institutionele beleggers.

Moeilijk voorspelbaar

Coinbase geeft zelf aan dat het moeilijk is om voorspelling te maken over de evolutie van de omzet. Die is voor een groot deel gecorreleerd aan het aantal actieve gebruikers. Het bedrijf werkt daarom met drie scenario's, waarbij het aantal maandelijks actieve gebruikers uitkomt op 4 miljoen in het pessimistische scenario, 5,5 miljoen in een normaal scenario en 7 miljoen in een optimistisch scenario. Ook voor de omzet van de institutionele beleggers geeft Coinbase aan afhankelijk te zijn van de bewegingen op de cryptocurrency markt.

Het is nu uitkijken hoe de Coinbase beursgang zal verlopen. Het aandeel zal vanaf 14 april op de Nasdaq verhandeld worden onder de ticker COIN.

Grafiek van Coinbase

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu