Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Drie dingen waar je op moet letten bij het investeren in cryptocurrency

Drie dingen waar je op moet letten bij het investeren in cryptocurrency

Drie dingen waar je op moet letten bij het investeren in cryptocurrency

donderdag 18 maart 2021

Enige tijd werd door sceptici gedacht dat cryptovaluta een hype zouden zijn, maar inmiddels staat vast dat het de betaalmiddelen van de toekomst zijn. Of beter gezegd, van het heden.

Want er zijn inmiddels honderden verschillende cryptomunten in omloop en een aantal daarvan zijn zeer succesvol. Zo succesvol zelfs, dat grote bedrijven zich er inmiddels ook steeds vaker mee bezighouden. Die ontwikkeling stuwt de koersen van de cryptocurrency alleen maar verder omhoog. Overweeg je zelf om ook in cryptocurrency te gaan investeren? Let dan goed op wat je doet, want een misser is zo gemaakt.

  1. Verdiep je in de materie. Het is voor een beginneling niet simpel om goed te doorgronden wat er zoal te koop is, hoe het werkt, enzovoort. Achter cryptocurrency gaat geavanceerd en doordacht programmeerwerk schuil. Toch hoef je geen expert op dat gebied te zijn om te investeren in cryptocurrency en er ook wat aan over te houden. Het is vooral een kwestie van je goed laten voorlichten en geen overhaaste besluiten nemen. Neem eerst kennis van de ontstaansgeschiedenis, leer alles over termen als blockchain, minen, nodes, enzovoort. Daarna kun je een wallet openen en via een betrouwbaar verkooppunt bitcoin kopen, of één van de vele andere cryptocurrency.
     
  2. Pas op voor oplichterij. Naarmate de populariteit van cryptomunten stijgt, stijgen ook de kansen voor criminelen om hun duistere praktijken te laten slagen. Naast de honderden betrouwbare cryptomunten zijn er ook zogenoemde scamcoins. Dat zijn geen cryptomunten waar je iets aan kunt verdienen, maar namaaksystemen, bedoeld om de makers ervan te verrijken. Als nieuwkomer heb je vaak niet de kennis in huis om namaak van echt te onderscheiden. Daarom is het belangrijk om alleen zaken te doen met betrouwbare partijen en je niet te laten verleiden door mooie verhalen. De basisregel luidt dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat het dat dan ook vaak is.
     
  3. Investeer met verstand. Je kunt winst maken, maar ook verlies. Ga dus niet meer investeren dan je aanvankelijk van plan was en speel vooral geen paniekvoetbal. Is de bitcoin koers gekelderd en je investering daardoor deels verdampt? Hou nog even vol, want na verloop van tijd zal de koers wellicht weer stijgen. Maak je al een tijdje winst? Besef dan dat ook aan die stijgende lijn uiteindelijk een einde komt en verkoop je cryptomunten tijdig.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu