Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Drie dingen waar je op moet letten bij het investeren in cryptocurrency

Drie dingen waar je op moet letten bij het investeren in cryptocurrency

Drie dingen waar je op moet letten bij het investeren in cryptocurrency

donderdag 18 maart 2021 - door Redactie

Enige tijd werd door sceptici gedacht dat cryptovaluta een hype zouden zijn, maar inmiddels zien we de eerste toepassingen als betaalmiddelen.

Want er zijn inmiddels honderden verschillende cryptomunten in omloop en bij een aantal daarvan is er zelfs interesse van grote bedrijven. Die ontwikkeling stuwt de koersen van de cryptocurrency momenteel verder omhoog. Overweeg je zelf om ook in cryptocurrency te gaan investeren? Let dan goed op wat je doet, want een misser is zo gemaakt.

  1. Verdiep je in de materie. Het is voor een beginneling niet simpel om goed te doorgronden wat er zoal te koop is, hoe het werkt, enzovoort. Achter cryptocurrency gaat geavanceerd en doordacht programmeerwerk schuil. Toch hoef je geen expert op dat gebied te zijn om te investeren in cryptocurrency. Het is vooral een kwestie van je goed laten voorlichten en geen overhaaste besluiten nemen. Neem eerst kennis van de ontstaansgeschiedenis, leer alles over termen als blockchain, minen, nodes, enzovoort. Daarna kun je een wallet openen en via een betrouwbaar verkooppunt bitcoin kopen, of één van de vele andere cryptocurrency.
     
  2. Pas op voor oplichterij. Naarmate de populariteit van cryptomunten stijgt, stijgen ook de kansen voor criminelen om hun duistere praktijken te laten slagen. Naast de honderden betrouwbare cryptomunten zijn er ook zogenoemde scamcoins. Dat zijn geen cryptomunten waar je iets aan kunt verdienen, maar namaaksystemen, bedoeld om de makers ervan te verrijken. Als nieuwkomer heb je vaak niet de kennis in huis om namaak van echt te onderscheiden. Daarom is het belangrijk om alleen zaken te doen met betrouwbare partijen en je niet te laten verleiden door mooie verhalen. De basisregel luidt dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat het dat dan ook vaak is.
     
  3. Investeer met verstand. Je kunt winst maken, maar ook verlies. Ga dus niet meer investeren dan je aanvankelijk van plan was en speel vooral geen paniekvoetbal. Is de bitcoin koers gekelderd en je investering daardoor deels verdampt? Dan moet je kiezen om het verlies te nemen of te blijven zitten. Wie weet dat na verloop van tijd de koers misschien opnieuw de hoogte in gaat. Maak je al een tijdje winst? Besef dan dat ook aan die stijgende lijn uiteindelijk een einde komt en neem dus op tijd wat winst.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu