Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen in stenen: waar moet je op letten?

Beleggen in stenen: waar moet je op letten?

Beleggen in stenen: waar moet je op letten?

donderdag 04 maart 2021 - door Redactie

Het is voor grote investeerders altijd al interessant geweest om in stenen te beleggen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer particulieren die de keuze maken om woningen of bedrijfspanden aan te kopen als investering.

Er is dan niet alleen sprake van een speculatie op de waardestijging, maar het is ook mogelijk om het investeren in vastgoed direct te laten renderen. Bijvoorbeeld door het vastgoed voor de verhuur beschikbaar te stellen. Als je in stenen wilt beleggen dan zijn er wel een aantal aandachtspunten van belang.

Kies de juiste plek

Het is bij het beleggen in stenen als eerste belangrijk om te bepalen waar je een pand wilt kopen. Niet alleen met het oog op de toekomstige waardestijging, maar ook ten aanzien van het gemakkelijk verhuren. Zo is een appartement in een centrum van een grote stad sneller te verhuren dan een oude woning in een dorp in Frankrijk. Bovendien is de te verwachten waardestijging groter in de eerstgenoemde situatie.

Kies het juiste pand

Wat voor de juiste plek geldt, is ook van toepassing op het juiste pand. Het hangt bijvoorbeeld van de plaats af welk type woningen populair zijn. Dat kan in de ene stad een gemoderniseerde schipperswoning zijn en in een andere stad een high-end appartement. In het kader van de verhuur en de waardestijging is het zeker belangrijk om met de juiste plek en het juiste pand rekening te houden.

Let op rendabele verhuur

Bij het beleggen in stenen met rendement uit verhuur is het belangrijk om de juiste huren partij te kiezen. Het is bijvoorbeeld rendabel om te verhuren aan expats. Dat is bovendien een populaire manier van verhuur. Niet alleen vanwege het rendement, maar ook in verband met de zekerheid van de huurbetaling. Overigens is er altijd zekerheid te krijgen over de betaling bij het verhuren aan expats als je de juiste partij daarvoor kiest.

Denk aan het onderhoud

Bij het investeren in vastgoed en eventuele rendement uit verhuur ben je er nog niet. Het is namelijk belangrijk dat je rekening houdt met het onderhouden van het vastgoed. Daarom is het handig om bijvoorbeeld een onderhoudsplan op te stellen. Na de aankoop is het als eerste van belang om het pand in een goede staat te brengen. Vanaf dat punt is het dan mogelijk een planning te maken voor periodiek onderhoud. Bij het achterwege laten van onderhoud leidt dat mogelijk tot een slechte staat van het pand. Dat heeft een negatieve invloed op het rendement.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu