Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beginnen met beleggen: zo doe je research voor interessante beleggingen

Beginnen met beleggen: zo doe je research voor interessante beleggingen

Beginnen met beleggen: zo doe je research voor interessante beleggingen

woensdag 24 februari 2021 - door Redactie

In de afgelopen jaren is beleggen populairder geworden. Niet alleen onder volwassenen, maar zeker ook onder jongeren! Zij zoeken naar mogelijkheden om rendement te behalen over hun spaargeld.

Zo hebben ze een mooie spaarpot als zij voor het eerst op zichzelf gaan wonen, als ze een eerste woning willen kopen, enzovoorts. Beginnen met beleggen vergt de nodige voorbereidingen. Beleggen betekent niet alleen dat je een fraai rendement kunt behalen, je kunt er ook geld mee verliezen. Zorg dat je weet wat je doet, wanneer je voor het eerst investeert. 

Verschillende vormen van beleggen 

Je kunt op verschillende manieren je geld beleggen. Bekijk vooraf goed welke vorm van beleggen het beste bij jou past! Denk aan het verschil tussen beleggen op de beurs en een belegging via crowdfunding. Of wat te denken van het verschil tussen een belegging in aandelen en een belegging in obligaties. Bij aandelen is het potentiële rendement over je investering groter dan bij obligaties. Het nadeel is echter dat het risico op verlies bij een investering in aandelen ook aanzienlijk groter is. Ervaren beleggers proberen hun risico’s zo goed mogelijk te spreiden, door voor verschillende soorten beleggingen te kiezen. 

Verdiep je in bedrijven en hun cijfers

Heb je een aantal geschikte soorten beleggingen gevonden? In dat geval is het zaak om je, in het geval van aandelen, te verdiepen in de bedrijven op de beurs. Kies je voor een investering in een Nederlands bedrijf, of ga je voor een Amerikaanse partij? Bij de meeste brokers kun je beleggen op een groot aantal Europese en Amerikaanse beurzen. Het verdiepen in een bedrijf betekent dat het niet alleen belangrijk is om uit te zoeken wat deze partijen aanbieden. Ook wil je weten hoe goed hun toekomstperspectief is. Leer hoe je de bedrijfscijfers moet lezen en welke conclusies je hieraan kunt verbinden. 

Volg een cursus voordat je belegt 

Om het starten met beleggen makkelijker te maken voor jezelf, kan het de moeite waard zijn om een cursus te volgen. Er zijn online verschillende cursussen beschikbaar die specifiek gericht zijn op starten met beleggen. Tijdens deze cursussen leer je meer over de verschillende soorten beleggingen, de risico’s die het met zich meebrengt en de potentiële rendementen die je kunt behalen per type belegging. Ook wordt meer verteld over de wijze waarop je grafieken kunt lezen en een technische analyse uit kunt voeren. Het helpt je te bepalen of de koers de komende tijd zal stijgen of dalen.  

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu