Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Mastercard gaat cryptocurrencies toelaten op eigen netwerk

Mastercard gaat cryptocurrencies toelaten op eigen netwerk

Mastercard gaat cryptocurrencies toelaten op eigen netwerk

donderdag 11 februari 2021 - door Redactie

Mastercard heeft gisteren bekend gemaakt dat het werkt aan een implementatie van cryptomunten in zijn eigen netwerk.

Mastercard heeft al wat ervaring met klanten die bitcoins kopen. Ze gebruiken bijvoorbeeld vaak hun kredietkaart om geld te storten op een exchange zoals Bitvavo of Coinbase. De kredietkaartmaatschappij zit zo op een berg data die duidelijk de groei van cryptomunten aantonen. 

Daarnaast worden er ook steeds meer prepaid Mastercards gebruikt die opgeladen worden met cryptomunten. Via een partij als Bitpay kunnen klanten een cryptocurrency wallet aan een prepaid creditcard koppelen. Vanuit de wallet kan de creditcard opgeladen worden en Bitpay zorgt dan voor een omzetting naar bijvoorbeeld euro's, zodat de card gebruikt kan worden in de winkel. Aan deze omzetting zijn uiteraard kosten verbonden.

Volgens de nieuwe plannen van Mastercard zullen klanten hun cryptomunten niet meer moeten omzetten naar euro of dollar, zodat deze kosten wegvallen. Momenteel is het nog niet duidelijk welke cryptomunten aanvaard zullen worden. Vermoedelijk gaan dat in eerste instantie betrouwbare stablecoins zijn.

Mastercard is een beurslieveling omdat het bedrijf elk jaar groeit doordat we steeds meer digitaal betalen. We schreven eerder al dat het een koopje was tijdens de coronacrisis. Sinds dat laatste artikel is het aandeel mooi hoger gegaan richting de koersdoelen die de analisten hadden vooropgesteld.

De analisten blijven ook nu positief voor Mastercard en hebben hun koersdoelen opgetrokken. Morgan Stanley geeft een koopadvies en een koersdoel van $377, zo'n 13% boven de huidige koers die rond $334 schommelt. Mizuho Securities geeft zelfs een koersdoel van $400.

Grafiek van MastercardGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu