Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Mastercard gaat cryptocurrencies toelaten op eigen netwerk

Mastercard gaat cryptocurrencies toelaten op eigen netwerk

Mastercard gaat cryptocurrencies toelaten op eigen netwerk

donderdag 11 februari 2021

Mastercard heeft gisteren bekend gemaakt dat het werkt aan een implementatie van cryptomunten in zijn eigen netwerk.

Mastercard heeft al wat ervaring met klanten die bitcoins kopen. Ze gebruiken bijvoorbeeld vaak hun kredietkaart om geld te storten op een exchange zoals Bitvavo of Coinbase. De kredietkaartmaatschappij zit zo op een berg data die duidelijk de groei van cryptomunten aantonen. 

Daarnaast worden er ook steeds meer prepaid Mastercards gebruikt die opgeladen worden met cryptomunten. Via een partij als Bitpay kunnen klanten een cryptocurrency wallet aan een prepaid creditcard koppelen. Vanuit de wallet kan de creditcard opgeladen worden en Bitpay zorgt dan voor een omzetting naar bijvoorbeeld euro's, zodat de card gebruikt kan worden in de winkel. Aan deze omzetting zijn uiteraard kosten verbonden.

Volgens de nieuwe plannen van Mastercard zullen klanten hun cryptomunten niet meer moeten omzetten naar euro of dollar, zodat deze kosten wegvallen. Momenteel is het nog niet duidelijk welke cryptomunten aanvaard zullen worden. Vermoedelijk gaan dat in eerste instantie betrouwbare stablecoins zijn.

Mastercard is een beurslieveling omdat het bedrijf elk jaar groeit doordat we steeds meer digitaal betalen. We schreven eerder al dat het een koopje was tijdens de coronacrisis. Sinds dat laatste artikel is het aandeel mooi hoger gegaan richting de koersdoelen die de analisten hadden vooropgesteld.

De analisten blijven ook nu positief voor Mastercard en hebben hun koersdoelen opgetrokken. Morgan Stanley geeft een koopadvies en een koersdoel van $377, zo'n 13% boven de huidige koers die rond $334 schommelt. Mizuho Securities geeft zelfs een koersdoel van $400.

Koers en grafiek CFD op Mastercard

Mastercard CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu