Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ongeziene drukte bij brokers

Ongeziene drukte bij brokers

Ongeziene drukte bij brokers

woensdag 25 maart 2020

De enorme bewegingen op de beurzen zorgen voor veel handel en trekken ook nieuwe beleggers aan.

De CFD brokers zien de volumes sinds de laatste week van februari ongelooflijk sterk toenemen. De toename is zo sterk dat Plus500 reeds gezegd heeft dat de jaarcijfers ver boven de verwachtingen zullen uitkomen.

IG rapporteerde een omzet van zo'n 140 miljoen pond in het eerste kwartaal, wat al een stijging was van haast 30% tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar. Door het volledig losbarsten van de coronacrisis boekte IG in de eerste 2 weken van maart al een omzet van meer dan 50 miljoen pond, meer dan een derde van wat in het volledige eerste kwartaal werd gerealiseerd.

CFD brokers zien de volumes uiteraard sterk stijgen omdat je met deze producten short kan gaan. Je kan dus speculeren op zowel stijgingen als dalingen en hiermee geld verdienen. Dat ligt bij de gewone aandelenbrokers wel anders, maar ook hier zien ze een toevloed aan nieuwe klanten. Vermoedelijk zorgt de crash op de beurzen al voor nieuwe koopjesjagers die goedkoop een aandeel op de kop willen tikken.

Bij Degiro merken ze een sterke toename van het aantal klantenregistraties. De klantendienst is zelfs niet in staat om deze allemaal te verwerken, dus nieuwe klanten komen voorlopig op een wachtlijst te staan. Er is simpelweg een dagelijkse limiet aan registraties die verwerkt kunnen worden en deze is in de huidige periode dus bereikt.

Bij Binckbank bevestigen ze dat er nieuwe klanten toestromen. Tegenover dezelfde periode vorig jaar zien ze tot wel tien keer meer aanvragen binnenkomen. Vermoedelijk zijn er heel wat mensen die al lang wilden leren beleggen en van de huidige malaise gebruik maken om de koe bij de hoorns vatten. Doordat heel wat mensen verplicht thuis zitten hebben ze bovendien ook meer tijd om zich eindelijk te verdiepen in de werking van de beurs. Ook het vergelijken van aandelenbrokers gebeurt veel meer dan in een gewone rustige periode.

Ook bij de grootbanken als ABN Amro zien ze het aantal orders flink stijgen. Opvallend is dat er vooral gekocht wordt. Blijkbaar hadden heel wat mensen geld opzij gezet om toe te slaan wanneer de beurs onderuit zou gaan.

Koers en grafiek CFD op AEX

AEX CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu