Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Zuid-Korea blijft cryptomarkt beroeren

Zuid-Korea blijft cryptomarkt beroeren

Zuid-Korea blijft cryptomarkt beroeren

donderdag 25 januari 2018 - door Redactie

Zoals wel vaker komen de koersen op de cryptomarkt in januari onder druk te staan. Meestal komt dit door het Chinese Nieuwjaar, maar momenteel is er ook veel onzekerheid over een overheidsingrijpen in Zuid-Korea.

Zuid-Korea had eerder al aangegeven dat het een verbod op cryptovaluta zou overwegen. Er zou ook onderzocht worden of de enorm populaire handel in cryptogeld aan banden moet worden gelegd. Het land heeft nu een nieuw regelgevend kader opgezet dat eind deze maand al wordt ingevoerd.

Know Your Customer

Als eerste moeten alle exchanges verplicht hun klanten identificeren. Momenteel wordt er nog vaak gehandeld met anonieme accounts en dat is in de toekomst niet meer mogelijk. Verder zullen minderjarigen en buitenlandse klanten niet meer mogen handelen op de Zuid-Koreaanse exchanges.

Er werd ook een task force opgericht die moet toekijken op de exchanges. Bedoeling is om witwaspraktijken en andere fraude te voorkomen.

De doorsnee cryptobelegger hoeft dus niets te vrezen en zal nog steeds kunnen handelen in cryptomunten.

Belasting op crypto-inkomsten?

De Zuid-Koreaanse overheid dwingt cryptobeurzen om voortaan informatie over transacties vrij te geven. Op die manier krijgt de overheid zicht op wie meerwaarden boekt op zijn cryptocurrencies. In een later stadium zou er dan een belasting kunnen worden ingevoerd, maar dat is momenteel nog niet zeker. De exchanges zelf moeten voortaan wel extra belastingen betalen.

Angst voor bemoeienis

Er was al een tijdje angst voor deze vorm van 'bemoeienis' vanuit de overheid. Cryptovaluta werden geïntroduceerd als een gedecentraliseerd systeem, waarbij je geld kan overmaken zonder tussenpartij. Met andere woorden: transacties buiten de banken en uit het zicht van de overheid. Je moet natuurlijk wel eerst op één of andere manier wat cryptocurrency kopen, bijvoorbeeld via een exchange. Door meer regels uit te vaardigen voor exchanges hoopt de overheid nu grip te krijgen op de cryptomarkt. Van het oorspronkelijk idee van decentralisering schiet dan al niet zo heel veel meer over. Stilaan zal er meer regulering komen waardoor cryptobeleggingen steeds meer als een normale activaklasse kunnen beschouwd worden, zij het dan wel een activaklasse met een hoog risico.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu