Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptowebsites kunnen drukte amper aan

Cryptowebsites kunnen drukte amper aan

Cryptowebsites kunnen drukte amper aan

zondag 07 januari 2018 - door Redactie

Heel wat cryptocurrency brokers of exchanges zijn niet opgewassen tegen de enorme vraag en moeten noodgedwongen nieuwe klanten weigeren.

De stijgende interesse in cryptomunten heeft zelfs de grootste cryptowebsites met verstomming geslagen. Het Amerikaanse Coinbase telde eind november al meer dan 13 miljoen klanten, meer dan bijvoorbeeld de gereputeerde aandelenbroker Charles Schwab. Op sommige dagen werden er zelfs meer dan 100.000 nieuwe klanten opgetekend.

Door de enorme drukte is de website van Coinbase soms onbereikbaar, maar meestal lukt het wel om online te blijven. Dat is heel wat anders bij de kleinere concurrenten die helemaal niet voorbereid waren op de explosie van de vraag naar cryptomunten.

Het Nederlandse LiteBit begon 2017 met 25.000 klanten en telde eind december meer dan 350.000 klanten. De verschroeiende groei deed het personeelsbestand ontploffen van 4 werknemers naar meer dan 40, maar het bedrijf heeft nog steeds een achterstand in het verwerken van support tickets. Om de bestaande klanten beter te kunnen helpen werd er eind december besloten om voorlopig geen nieuwe klanten meer te aanvaarden.

Verificatie wachtlijst

Zelfs bij websites die nog nieuwe accounts toelaten, is het nog maar de vraag of al deze nieuwe klanten al meteen cryptomunten kunnen kopen. Nieuwe accounts moeten namelijk eerst geverifieerd worden. Klanten moeten hun identiteitskaart bezorgen en hun adres bevestigen door het inleveren van bijvoorbeeld een nutsfactuur. Bij sommige andere diensten wordt gebruik gemaakt van een video call waarbij de klant een kort gesprek moet hebben met een vertegenwoordiger, terwijl in dezelfde call ook zijn identiteitskaart gecontroleerd wordt. Door het hoge aantal nieuwe klanten is er echter een lange wachtlijst ontstaan voor deze videocalls. Nieuwe klanten moeten hierdoor verschillende dagen wachten vooraleer hun account geverifieerd kan worden.

Zowat alle cryptowebsites hebben dus problemen om hun klantendienst op te schalen om te voldoen aan de sterk aantrekkende vraag. Achter de schermen wordt er verder ook hard gewerkt aan de technische systemen om het enorme aantal bezoekers te kunnen bedienen. Er moeten bijvoorbeeld meer servers geïnstalleerd worden om het erg hoge verkeer het hoofd te bieden. 

Heel wat nieuwe cryptobeleggers en fans van altcoins zullen dus nog wat geduld moeten hebben om cryptomunten te kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu