Online beleggen

Je bent hier: Home > Cursus beleggen > Binaire opties

Binaire opties

Binaire opties (of 'all-or-nothing-opties') zijn de laatste jaren erg populair geworden. Voor mensen die met een beperkt bedrag willen gokken op de beurs zijn binaire opties erg aantrekkelijk omdat het een heel eenvoudig product is: je wint geld of verliest je inzet.

Bij een binaire optie gok je of een bepaalde onderliggende waarde zoals de AEX gaat stijgen of dalen. Er bestaan binaire callopties en binaire putopties. Meestal wordt er een koers getoond van een activa en moet je eerst een sluitingsmoment kiezen: enkele minuten of enkele uren of dagen in de toekomst. Vervolgens moet je slechts klikken op 'hoog' of 'laag': je gokt of de prijs op het sluitingsmoment hoger of lager zal staan.

Bij 'hoog' of 'call' verwacht je dat de koers van de onderliggende waarde in de vooraf bepaalde tijd zal stijgen en bij 'put' of 'laag' denk je dat deze zal dalen tegenover de koers op het moment van aanschaf. Je gokt dus of de AEX binnen 1, 2, 5 of 15 minuten hoger of lager zal staan dan de huidige koers.

Als je juist gegokt hebt win je de optiepremie die vaak 80-90% van het geïnvesteerde bedrag bedraagt. Heb je 100 euro ingezet, dan krijg je bijvoorbeeld 180 euro terug bij een goede gok. Zit je fout, dan krijg je soms een troostprijs (een percentage van de inzet) terug, maar bij heel wat brokers ben je gewoon de volledige inzet kwijt. sommige brokers hanteren een minimuminzet van bijvoorbeeld 25 euro per trade, maar er zijn ook brokers waar je al vanaf 1 euro kan gokken.

Binaire opties kunnen in verschillende tijdsperiodes aflopen. Zo kun je kiezen voor binaire opties die aflopen in een minuut, in twee minuten, in 5 minuten, in een uur, een dag of meerder dagen. Bij de meeste brokers die binaire opties aanbieden kun je eveneens zelf instellen hoelang de optie zal duren. Je kunt ook opzeggen tijdens deze periode.

Het leuke aan binaire opties is dat het niet uitmaakt hoeveel de onderliggende waarde nu feitelijk stijgt of daalt, enkel of het stijgt of daalt in de juiste richting. Staat de binaire optie ook maar één pip in de juiste richting bij afsluiten, dan heb je onmiddellijk recht op de volledige winstpremie. Zo kun je in een minuut 80% winst maken door juist te gokken.

Gevaren van binaire opties

Er worden heel veel mensen aangetrokken tot binaire opties, net omdat het handelen erin zo makkelijk is. Daarin schuilt meteen het grootste gevaar: mensen vervallen al snel in een gokverslaving. Het is dus heel belangrijk dat je verantwoord gaat spelen met binaire opties. Af en toe een gokje plaatsen kan zeker geen kwaad, maar spreek op voorhand af met jezelf hoeveel je maximaal wil verliezen waarna je weer voor een tijdje stopt met handelen. En speel nooit met geld dat je niet kan missen!

Veel mensen willen starten met binaire opties omdat ze graag veel geld willen verdienen of echt rijk worden. Er bestaat echter geen enkele strategie die altijd winstgevend is. Vaak worden er automatische handelssystemen verkocht of abonnementen op signalen die zogezegd super winstgevend zijn. Geloof dit niet! Je zal snel merken dat je regelmatig verkeerd zal gokken waardoor de verliezen zich kunnen opstapelen.

Daarnaast zijn er veel ongereguleerde brokers actief waardoor oplichting nooit helemaal uit te sluiten valt. Kies daarom voor een betrouwbare broker die onder het toezicht valt van een regulator. Gaat deze broker zijn boekje te buiten, dan kan je tenminste nog naar de regulator stappen om de broker ter verantwoording te roepen.

Heel wat brokers blijven je ook lastig vallen met telefoontjes om steeds maar weer extra geld te storten op je binaire optie account. Ze gebruiken allerlei technieken om je toch nog meer geld te onfutselen. Als je merkt dat je dergelijke telefoontjes krijgt dan kan je beter op zoek gaan naar een andere broker.

Verder kan het verdienmodel van de broker ook voor een belangenconflict zorgen. In de meeste gevallen gok je namelijk gewoon tegen de broker. Het geld dat jij inzet en verliest is dan 100% winst voor de broker. Gok je juist, dan keert de broker bijvoorbeeld slechts 80% winst uit. Je moet geen rekenwonder zijn om te beseffen dat de broker hiermee makkelijk geld kan verdienen gezien de meeste klanten toch heel vaak fout gokken. Daarnaast wordt de koers ook op het platform van de broker bepaald, het kan voor de broker dus interessant zijn om de koersen te manipuleren zodat de optie toch Out of The Money eindigt en de broker de inzet van de speler op zak kan steken.

Een beter model is peer to peer binaire optie trading, zoals je bij Daweda kan doen. Deze broker matcht traders onderling. In het orderboek kan je zien hoeveel contracten er beschikbaar zijn, dit zijn traders die willen gokken op een stijging of een daling. Je kan hier dan de tegenpartij van zijn. Gok je juist, dan krijg je de inzet van de tegenpartij uitgekeerd en dan bedraagt het rendement 100%. Gok je fout, dan ben je jouw inzet kwijt die vervolgens naar de tegenpartij gaat. Omdat de broker het platform voorziet wordt uiteraard nog een commissie aangerekend, deze bedraagt 5%. De waarde van 1 contract is vastgelegd op $10, wil je dus in 1 contract handelen dan kost je dit $0.50.

Uiteraard is het inschatten waar de koers binnen een paar minuten gaat staan eerder gokwerk. Niettemin zijn er heel veel mensen die graag werken met binaire opties, gewoon omdat je op voorhand weet wat je maximaal verlies is. Dit in tegenstelling tot forex trading of CFD trading, waarbij je bij sommige brokers zelfs meer kan verliezen dan wat je gestort had.

Gebruik tradesignalen >>

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
www.sigmaservices.be