Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > De toekomst van Bitcoin

De toekomst van Bitcoin

De toekomst van Bitcoin

zondag 16 juni 2024 - door Redactie

Op 5 oktober verwelkomt de Antwerpse Handelsbeurs de tweede editie van de ‘Future of Bitcoin’-conferentie.

Wie interesse heeft in Bitcoin of benieuwd is naar de toekomst van digitale valuta, kan op 5 oktober 2024 terecht in de iconische Antwerpse Handelsbeurs in België. De ‘Future of Bitcoin’-conferentie belooft een diepgaande verkenning van de steeds evoluerende wereld van Bitcoin.

Na de succesvolle eerste editie in Gent in 2022, waar meer dan 350 deelnemers op afkwamen, hoopt de organisatie dit jaar nog meer bitcoin-enthousiastelingen en nieuwsgierigen aan te trekken.

Bitcoin in de schijnwerpers

In 2024 is bitcoin veelvuldig in het nieuws, met een bitcoin koers die recordhoogtes heeft bereikt. Deze stijging is grotendeels te danken aan de introductie van spot bitcoin ETF's en de recente ‘Bitcoin-halving’, een gebeurtenis die de aanmaak van nieuwe bitcoins heeft verminderd en de digitale munt nog schaarser heeft gemaakt. Historisch gezien hebben dergelijke halveringen vaak positieve effecten gehad op de prijs van Bitcoin, en velen verwachten dat dit later dit jaar opnieuw tot een nieuw record kan leiden.

Wat is een Bitcoin Halving? Een Bitcoin-halving vindt ongeveer elke vier jaar plaats en halveert de beloningen voor het minen van nieuwe Bitcoin-blokken. Dit vermindert het tempo waarin nieuwe bitcoins worden gecreëerd, wat hun schaarste effectief vergroot. Dit mechanisme is een fundamenteel onderdeel van Bitcoin's ontwerp, bedoeld om het totale aanbod te beperken tot 21 miljoen bitcoin.

Toenemende aandacht voor bitcoin

De recente halving en de bitcoin ETF's hebben geleid tot meer interesse in de digitale munt. Deze aandacht zal naar verwachting de komende maanden blijven groeien. Ondanks zijn prominente positie zijn er nog veel mysteries en complexiteiten rondom Bitcoin die zowel nieuwe als doorgewinterde investeerders intrigeren. 

Levi Haegebaert, de organisator van deze conferentie en auteur van het boek "Bitcoin voor beginners", wil deze toekomstperspectieven van Bitcoin verder ontcijferen. "Ziet de toekomst van Bitcoin er rooskleurig uit? Zijn er grenzen aan de groei? Of wordt deze innovatie een niet te missen kans? Voor iedereen die zich deze vragen stelt, is onze conferentie de ideale plek om de vele facetten van Bitcoin te verkennen, een technologie die sinds de oprichting in 2009 enorm is geëvolueerd", klinkt het.

Een gevarieerd programma

De ‘Future of Bitcoin’-conferentie in Antwerpen belooft een rijkgevuld programma dat gemakkelijk kan wedijveren met grote conferenties in onze buurlanden:

  • Keynotes van topspeakers: De conferentie biedt inzichten van prominente sprekers uit binnen- en buitenland, waaronder Ivan Van de Cloot, Matthias Dobbelaere-Welvaert, Willem Middelkoop, Jameson Lopp en Aaron van Wirdum.
     
  • Thematische sessies: Deelnemers kunnen zich verheugen op diepgaande discussies over uiteenlopende onderwerpen zoals economische impact, privacy, fiscale kwesties, juridische aspecten en beveiligingsvraagstukken.
     
  • Break-out sessies: Praktische kennis wordt gedeeld in kleinere, interactieve sessies, wat voor meer gepersonaliseerde leerervaringen zorgt.
     
  • Panelgesprekken en workshops: Deelnemers krijgen de kans om direct in gesprek te gaan met experts, vragen te stellen en deel te nemen aan praktijkgerichte workshops.

Over de organisator

Levi Haegebaert is een gepassioneerde Bitcoin-voorstander die zijn enthousiasme voor de technologie via verschillende platforms verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste Bitcoin-community in België, heeft wereldwijd lezingen gegeven en schreef in 2020 het boek “Bitcoin voor beginners.” Zijn toewijding aan het delen van kennis over Bitcoin maakt hem een sleutelfiguur in de cryptogemeenschap.

Koop nu je tickets: Tickets voor de conferentie zijn nu online verkrijgbaar. Mis deze kans niet om waardevolle inzichten op te doen en te netwerken met mede Bitcoin-liefhebbers.

Voor meer details en om tickets te kopen, bezoek de website van de conferentie: bitcoinantwerp.com.

Sluit je op 5 oktober aan bij ons in de Antwerpse Handelsbeurs voor een dag vol verhelderende discussies, baanbrekende inzichten en ongeëvenaarde netwerkmogelijkheden in de wereld van Bitcoin.

Meer weten over bitcoin? Lees ons gratis bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu