Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bernstein optimistisch over Bitcoin en MicroStrategy

Bernstein optimistisch over Bitcoin en MicroStrategy

Bernstein optimistisch over Bitcoin en MicroStrategy

zaterdag 15 juni 2024 - door Redactie

Het prestigieuze beurshuis Bernstein geeft een koopadvies voor MicroStrategy, het bedrijf dat bekendstaat om zijn forse investeringen in bitcoin.

Met een overtuigend koopadvies en een optimistisch koersdoel van $2.890, voorspelt Bernstein dat MicroStrategy de komende jaren sterk zal presteren. Dit koersdoel ligt bijna dubbel zo hoog als de slotkoers van vrijdag, die $1.495 bedroeg.

MicroStrategy is een Amerikaanse onderneming die zich toelegt op business intelligence, mobiele software, en cloudgebaseerde diensten. De laatste jaren is het bedrijf echter vooral bekend om zijn agressieve bitcoinstrategie. Onder leiding van CEO Michael Saylor heeft MicroStrategy bitcoin omarmd als de primaire reservemunt van het bedrijf, wat heeft geleid tot aanzienlijke bitcoininkopen, gefinancierd door uitgiftes van aandelen en obligaties.

MicroStrategy's voorliefde voor bitcoin is geworteld in de overtuiging dat bitcoin een superieur alternatief biedt voor traditionele kasreserves. Saylor en zijn team zien bitcoin als een solide beschermingsmiddel tegen inflatie en als een waardevol langetermijnactivum. Deze aanpak heeft MicroStrategy gepositioneerd als een hybride technologie- en cryptobedrijf, wat zijn beursnotering complexer en aantrekkelijker maakt voor beleggers die in de crypto-opwaartse trend geloven.

MicroStrategy's Bitcoinstrategie

MicroStrategy bezit momenteel 214.400 bitcoin, wat neerkomt op ongeveer 1,1% van de totale bitcoinvoorraad wereldwijd. Het bedrijf blijft vastberaden in zijn strategie om geld op te halen voor de aankoop van meer bitcoin, ondanks de volatiliteit van de cryptomarkt. 

Recent kondigde MicroStrategy aan dat het van plan was $500 miljoen aan converteerbare obligaties te verkopen om extra bitcoin aan te kopen. Vanwege de grote belangstelling werd dit bedrag verhoogd naar $700 miljoen.

Wat zijn converteerbare obligaties? Dit zijn leningen waarbij de investeerders, naast het ontvangen van rente, de mogelijkheid hebben om hun obligaties in aandelen van het bedrijf om te zetten tegen een vooraf bepaalde prijs. Voor MicroStrategy betekent dit een rente van 2,25% op de obligaties, die in 2032 zullen vervallen. Indien de aandelenkoers van MicroStrategy stijgt, kunnen beleggers ervoor kiezen hun obligaties om te zetten in aandelen, wat hun potentieel rendement aanzienlijk verhoogt. Een stijgende bitcoinprijs kan dus bijdragen aan een hogere aandelenkoers, waardoor de obligatiehouders profiteren van de conversie en de schuldenlast van MicroStrategy vermindert.

Bernstein's vooruitzichten voor Bitcoin

Bernstein is niet alleen optimistisch over MicroStrategy, maar ook over de toekomstige waarde van bitcoin zelf. Het beurshuis voorspelt een koers van $200.000 per bitcoin tegen eind 2025. Deze verwachting wordt voornamelijk gedreven door de toenemende populariteit van spot bitcoin ETF's (Exchange-Traded Funds).

Wat zijn spot bitcoin ETF's? Dit zijn beleggingsfondsen die direct in bitcoin investeren, in tegenstelling tot futures of andere derivaten. Spot bitcoin ETF's bieden beleggers een eenvoudigere en meer rechtstreekse manier om in bitcoin te investeren zonder de noodzaak om de digitale valuta zelf te beheren. Bernstein verwacht dat deze ETF's tegen 2025 ongeveer 7% van de totale bitcoinvoorraad zullen bezitten, en tegen 2033 zou dit aandeel kunnen oplopen tot 15%.

Toekomstige Waarde van Bitcoin: Bernstein voorziet een koers van $500.000 per bitcoin in 2029 en zelfs een miljoen dollar in 2033. Deze prognoses zijn gebaseerd op de toenemende institutionele acceptatie en de bredere marktadoptie van bitcoin.

Beleggingsimplicaties

De voorspellingen van Bernstein markeren een potentieel lucratieve toekomst voor beleggers in zowel MicroStrategy als bitcoin. De converteerbare obligaties van MicroStrategy bieden een dubbele winstkans: rente-inkomsten en de mogelijkheid om van een aandelenconversie te profiteren bij koersstijgingen. Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die geloven in de langetermijnwaarde van bitcoin.

Bernstein's optimistische vooruitzichten voor bitcoin benadrukken de aantrekkingskracht van de cryptomunt als een inflatiebestendige belegging en een waardeopslagmiddel. Voor beleggers biedt dit kansen om te profiteren van de groeiende acceptatie en toenemende vraag naar bitcoin in de financiële markten.

Uiteraard is niet iedereen overtuigd van de strategie die MicroStrategy volgt. Veel traditionele analisten en economen blijven sceptisch over bitcoin. De bitcoin koers zal daarom nauwlettend worden gevolgd door zowel traditionele als cryptogerichte investeerders.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van MicroStrategy

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu