Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin mijners in trek na uitspraken Trump

Bitcoin mijners in trek na uitspraken Trump

Bitcoin mijners in trek na uitspraken Trump

donderdag 13 juni 2024 - door Redactie

De beursgenoteerde bitcoin mijners zien hun koersen stijgen nu Trump zijn steun uitspreekt.

Bitcoin miners zoals TeraWulf, Cipher Mining, Hut 8 en Core Scientific zien hun beurskoersen stijgen met meerdere procenten. Er zijn verschillende verklaringen te vinden, waaronder de positieve uitlatingen van voormalig president Donald Trump.

De campagne van Trump kreeg al heel wat miljoenen dollars toegespeeld vanuit de cryptocurrency sector. Trump stelt zich dan ook erg positief op tegenover de sector en bitcoin mining. Gisteren plaatste hij een duidelijk bericht op Truth Social, een alternatief voor Twitter. "Alle overblijvende bitcoin moeten in de VS gemijnd worden", klinkt het.

Tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers uit de mining sector bevestigde Trump ook dat hij de industrie zal ondersteunen als hij verkozen geraakt. Hij probeert zich zo duidelijk te positioneren tegenover Biden, die minder crypto friendly is.

Overnamespeculatie

Verder stijgen de koersen van bitcoin miners ook door overnamespeculatie. De recente bitcoin halving zet de inkomsten van miners onder druk en kan een consolidatiegolf op gang brengen. Zo deed Riot Platform al een overnamebod op Bitfarms.

Daarnaast hebben ook andere partijen hun oog laten vallen op bitcoin miners. Ze hebben namelijk datacenters gebouwd op plaatsen waar ze toegang hebben tot goedkope elektriciteit. En dat is ook nodig voor AI data centers, die door de sterke groei op zoek moeten naar nieuwe capaciteit.

Lees hier meer over bitcoin kopen of lees ons gratis bitcoin boek.

Grafiek van Cleanspark

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu