Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Robinhood koopt Bitstamp

Robinhood koopt Bitstamp

Robinhood koopt Bitstamp

woensdag 12 juni 2024 - door Redactie

De bekende crypto exchange Bitstamp valt in de handen van de populaire beleggingsapp Robinhood.

Robinhood legt 200 miljoen dollar op tafel om de cryptocurrency exchange Bitstamp in te lijven. In de Robinhood app kunnen gebruikers nu al cryptomunten kopen en bewaren, maar met Bitstamp betreedt Robinhood ook de markt van meer professionele exchanges. Bitstamp bedient bijvoorbeeld ook institutionele klanten.

Bitstamp bezit meer dan 50 registraties en licenties om crypto aan te bieden in verschillende landen. Robinhood kan op deze manier snel uitbreiden buiten de Amerikaanse thuismarkt. Robinhood koopt op deze manier vooral heel wat nieuwe klanten in Europa, Engeland en Azië.

"Bitstamp is een exchange met een erg goede reputatie bij zowel retail klanten als institutionele beleggers", zegt Johann Kerbrat, General Manager van Robinhood Crypto. "Door deze overname zijn we beter gepositioneerd om uit te breiden buiten de VS en betreden we de markt voor institutionele beleggers met een superieur product", klinkt het nog.

SEC en politiek

Het is opmerkelijk dat Robinhood op dit moment een grote overname doet in de cryptocurrency wereld. Vorige maand nog kreeg het bedrijf een zogenaamde 'Wells notice' van de SEC, waarmee de toezichthouder aangeeft dat hij een diepgaand onderzoek is gestart. De crypto activiteiten van Robinhood komen daarmee onder de loep te liggen. Volgens de SEC zou Robinhood ongeregistreerd effecten aanbieden, wat verboden is in de VS. Een Wells notice resulteert daarom vaak in een boete.

Sommige waarnemers denken dat Robinhood met deze acquisitie gokt op een bocht van de SEC. Vooral door de plotse goedkeuring van de Ether ETF's lijkt de SEC het geweer van schouder te veranderen en zich soepeler op te stellen. Verder is de de presidentiële campagne, waarbij Trump geen kans onbenut laat om te stellen dat hij pro bitcoin en crypto is en dat hij de crypto sector in de VS alle kansen op groei wil geven. 

Ook de democraten lijken hun meeste anti crypto standpunten wat af te zwakken omdat ze vrezen dat ze veel 'single issue voters' kunnen verliezen. Dat zijn mensen die hun keuze bepalen op basis van slechts één punt, bijvoorbeeld hoe de presidentskandidaat tegenover crypto staat. In de zogenaamde swing states zou dit weleens het verschil tussen winst of verlies kunnen betekenen.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu