Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > CME lanceert deze maand futures op Bitcoin

CME lanceert deze maand futures op Bitcoin

CME lanceert deze maand futures op Bitcoin

vrijdag 01 december 2017

CME, de Chicago Mercantile Exchange, zal op 18 december 2017 de eerste Bitcoin futures lanceren. De CME heeft de goedkeuring van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) op zak.

De koers van Bitcoin ging in november voor het eerst door de magische grens van $10.000 omdat steeds meer mensen Bitcoins kopen. En door de lancering van futures krijgen nog meer beleggers toegang tot Bitcoin. Ten eerste zijn er de institutionele beleggers die de Bitcoin voortaan als een volwaardige activaklasse kunnen bekijken. Daarnaast zullen er op basis van de futures ook meer financiële producten gelanceerd kunnen worden, zoals Bitcoin ETF's of trackers. Op deze manier krijgen retail beleggers op een eenvoudige manier toegang tot investeren in Bitcoin.

De speculatie in de virtuele munt trekt al langer de aandacht van traditionele spelers op de financiële markten. Hier en daar zijn er nog wel wat twijfels. Onlangs zei Jamie Dimon van JP Morgan dat de Bitcoin oplichting is en dat personeelsleden die handelen in Bitcoin zouden ontslagen worden. Maar de financiële reus piept al anders nu de Bitcoin futures in de steigers staan. De bank denkt er namelijk over na om klanten toegang te geven tot de nieuwe Bitcoin futures.

In het tweede kwartaal van 2018 lanceert Nasdaq trouwens ook Bitcoin futures.

De CFTC onderstreept wel in een mededeling dat beleggers erg voorzichtig moeten zijn. "Mensen moeten zich bewust zijn van de hoge volatiliteit en het grote risico in het verhandelen van Bitcoin futures", klinkt het.

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu