Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs opnieuw lager door recessievrees

Olieprijs opnieuw lager door recessievrees

Olieprijs opnieuw lager door recessievrees

maandag 24 april 2023 - door Redactie

De olieprijs staat opnieuw op 81 dollar. Vrees voor een zwakke economische groei zet de prijs onder druk.

Bij de start van de maand ging de olieprijs fors hoger omdat de OPEC+ met een onverwachte productiebeperking kwam. De stijging stokte opnieuw onder de 88 dollar en vorige week vielen de koersen sterk terug.

Zwakke Amerikaanse economische cijfers en het teleurstellende resultatenseizoen van beursgenoteerde bedrijven voeden de vrees voor een diepere recessie. Daarbovenop komen mogelijk nog extra renteverhogingen van de centrale banken, die nog steeds vechten tegen een hoge inflatie. In deze omstandigheden van lagere groei zal er ook een lagere vraag naar olie zijn. De vraag valt mogelijk sterker terug dan de aangekondigde productiebeperkingen, waardoor de olieprijs mee naar beneden getrokken wordt.

Dalende trend

Op de onderstaande weekgrafiek zien we dat de olieprijs de dalende trend lijkt verder te zetten. We botsten recent op de bovenkant van het dalende trendkanaal en de 50 EMA. De MACD beweegt onder nul en geeft hiermee aan nog steeds in een berenmarkt te zitten.

Olieprijs opnieuw lager door recessievrees

Grafiek: Tradingview

Het is nu dus uitkijken of er een nieuwe lagere bodem komt. Onderweg is er nog een mogelijk opvangnet tussen de $77 en $79, waar momenteel ook de 200 EMA loopt. Daarna richten we onze blik op $70 en $64.

Om het negatieve scenario te keren is er een slot boven de zone $87 - $88,50 nodig.

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu