Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Snapchat in een bubbel of in de kinderschoenen?

Snapchat in een bubbel of in de kinderschoenen?

Snapchat in een bubbel of in de kinderschoenen?

donderdag 23 maart 2017 - door Redactie

Kwam het aandeel Snapchat te duur naar de beurs of is er nog een mooie stijging mogelijk? Analisten zijn het duidelijk oneens.

Analist Brian White van Drexel Hamilton koestert hoge verwachtingen. White geeft een koersdoel af van 30 dollar, zo'n 50% boven de huidige koers. "Snapchat is één van de populairste apps en heeft het doelpubliek dat het moeilijkst te bereiken is, de millennials. Zij spenderen veel tijd op Snapchat en de app kan daar geld aan verdienen."

White ziet voor Snapchat een belangrijke rol weggelegd in de grote doorbraak van AR, augmented reality. Ook op deze manier zou Snapchat nieuwe mobiele advertentie inkomsten kunnen aanboren.

Analist Neil Doshi van Mizuho Securities is minder positief gestemd. Hij ziet wel veel potentieel in Snapchat maar ziet toch ook grote risico's, onder meer in de vorm van sterkere concurrentie. Zo kopieert Facebook de Snapchat uitvindingen zoals de 'stories' en filters al in zijn eigen platformen Instagram en Messenger, waardoor de aangroei van Snapchat gebruikers kan stilvallen. Waarom nog een andere app installeren als je op Instagram of Messenger hetzelfde kan doen?

Doshi heeft een 'houden' advies voor Snapchat en een koersdoel van 20 dollar, wat ongeveer gelijk staat aan de huidige koers. Brian Wieser van Pivotal Research is het meest negatief gestemd. De analist geeft een verkoopadvies en een koersdoel van 10 dollar.

Grafiek van Snap - Snapchat



Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline







Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken



Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu