Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > TA bitcoin en indices

TA bitcoin en indices

TA bitcoin en indices

zondag 05 maart 2023 - door Steven Anthonis - @stevenanthonis

Op de weekgrafieken hebben we wel wat sterkte gezien de voorbije weken, maar of het genoeg is om een einde te maken aan de berenmarkt is hoogst twijfelachtig.

Bitcoin

Na een vorige analyse kon bitcoin flink opveren vanaf de lows rond 15.800 dollar. Ondertussen zijn we op de 50 en 200 EMA gebotst en de weerstand rond de 24.500 dollar. Komen we hierboven, dan zijn de 28.500 en 31.800 dollar de volgende targets. Dat is ook meteen het positieve scenario.

TA bitcoin en indices

Grafiek: Tradingview

De indicatoren blijven er echter zwak bijliggen met de MACD onder nul en de RSI onder de 50, wat bear market territorium is. Er is dan ook een negatief scenario. Botsen we rond de huidige zone, dan ligt er nog een opvangnet rond de 21.500 dollar en de 20 EMA. Hieronder gaat het weer richting $18.400 en de lows.

Nasdaq Composite

Op de weekgrafiek zien we de index in een duidelijke dalende trend zitten, een opeenvolging van lagere toppen en lagere bodems. De MACD beweegt onder de nullijn en bevestigt deze dalende trend.

TA bitcoin en indices

Grafiek: Tradingview

De bulls trekken zich op aan de positieve divergenties bij de indicatoren en de koers die boven de 20 en 200 EMA beweegt. Mogelijk kan de MACD boven de nullijn. Momenteel kijkt de koers aan tegen de 11.800 punten en de 50 EMA. Een slot hierboven kan voor ruimte zorgen richting de 13.000 punten. Laat de index niet voldoende kracht zien of botsen we rond de huidige zone, dan zal de dalende trend het terug overnemen. De lows kunnen dan hertest worden en nieuwe dieptepunten worden dan mogelijk.

S&P500

Een wat sterker beeld met de koers die boven alle glijdende gemiddeldes staat. De MACD piept ook boven de nullijn. Om het beeld sterker te maken zien we graag een slot boven de 4150 punten.

TA bitcoin en indices

Grafiek: Tradingview

Komen we echter opnieuw onder de 20 en 50 EMA en onder de 3950? Dan brokkelt het plaatje weer af. De 200 EMA kan dan een tussenstop worden vooraleer we de lows weer gaan testen.

Dow Jones

Ook hier staat de koers boven de gemiddeldes en zit de MACD boven de nullijn, hoewel deze laatste wel mogelijk neerwaarts aan het keren is. Er loopt ook een rode dalende trendlijn.

TA bitcoin en indices

Grafiek: Tradingview

Boven de rode dalende trendlijn en de 34.600 punten wordt het plaatje sterker. Sluiten we echter onder de 32.500 punten, dan wordt een verzwakking mogelijk richting de 200 EMA en de lows.

Bitcoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu