Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Analisten oneens over toekomst Nvidia

Analisten oneens over toekomst Nvidia

Analisten oneens over toekomst Nvidia

zaterdag 25 februari 2017

Het aandeel Nvidia ging de afgelopen week zwaar onderuit. Sommige analisten maken zich zorgen over de tragere groei in de gamesector en geven verkoopadviezen.

Nvidia is bekend als fabrikant van hoogwaardige grafische kaarten, een must have voor fervente gamers en wetenschappelijke onderzoekers.

Bij Nomura zetten ze Nvidia op 'verminderen' en werd het koersdoel verlaagd naar 90 dollar, zo'n 10 dollar onder de huidige koers. "In de consensusverwachtingen wordt de negatieve impact van de vertragende groei in de gamesector zwaar onderschat", klinkt het. "Ook voor de datacenters en de automotive tak denken we dat de markt te optimistisch is." 

Bij Wells Fargo zijn ze wel heel pessimistisch en gaven ze twee weken geleden een koersdoel van 62 tot 74 dollar.

Andere analisten zijn positiever omdat Nvidia niet alleen voor de gamer een must have geworden is. K-Kwaliteitsvolle graphics zijn steeds belangrijker en is er veel toekomstige groei te verwachten onder invloed van bijvoorbeeld virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Andere analisten wijzen erop dat Nvidia sterk geplaatst is om te profiteren van deze trends en van de groei in 'deep learning' en AI (artificiële intelligentie). Er is op dat gebied amper concurrentie voor de chips van Nvidia. Ook wat betreft software die GPU nodig heeft staat de markt nog maar in de kinderschoenen, het zal nog even wachten zijn om hier sterke groeicijfers te zien. 

Bij Mizuho zien ze de toekomst rooskleurig voor Nvidia. Ze geven dan ook een koersdoel af van 130 dollar. Bij Rosenblatt Securities hanteren ze een koersdoel van 140 dollar.

Koers en grafiek CFD op Nvidia (NVDA)

Nvidia (NVDA) CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu