Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Passief inkomen met crypto verdienen: welke centrale exchange is het beste?

Passief inkomen met crypto verdienen: welke centrale exchange is het beste?

Passief inkomen met crypto verdienen: welke centrale exchange is het beste?

woensdag 01 maart 2023 - door Matt

Een passief inkomen is een inkomstenbron waar je niet direct voor hoeft te werken.

Dat betekent dat je er ook geld mee verdient wanneer je niet werkt. Het hebben van een passieve inkomstenbron wordt door veel mensen als financiële vrijheid gezien, omdat jouw inkomen niet meer afhankelijk van je werk is. We vertellen je hieronder op welke manieren je een passief inkomen met crypto kunt verdienen en bij welke exchanges je dat kunt doen.

Hoe kun je een passief inkomen met crypto verdienen?

Je kunt een passief inkomen met crypto op decentrale en centrale exchanges verdienen. Bij decentrale exchanges zijn de beloningen hoger, maar loop je ook een groter risico. Centrale exchanges bieden vaak lagere opbrengsten, maar zijn een stuk veiliger. Er zijn verschillende manieren om een passief inkomen met crypto te verdienen. 

 • Mining: Binnen een Proof-of-Work (PoW) algoritme valideren miners (computers) zo snel mogelijk transacties. De miner die alle transacties als eerste heeft gevalideerd, mag een nieuw blok aan de blockchain toevoegen en ontvangt hiervoor een beloning in de vorm van crypto. Bitcoin is de bekendste crypto die je kunt minen.

 • Staking: Je kunt cryptomunten staken in een Proof-of-Stake (PoS) blockchain. Hier zet je de munten voor een bepaalde periode vast (als borg) om transacties te kunnen valideren. Voor het valideren van transacties ontvang je een beloning in de vorm van crypto. Ethereum, Cardano en Solana zijn bekende crypto’s die je kunt staken.

 • Yield farming: Yield farming is het verlenen van liquiditeit in ruil voor rente én speciale beloningstokens. Deze beloningstokens kun je opnieuw inzetten voor het ontvangen van extra beloningen, waardoor je jouw beloningen optimaliseert. YouHodler, PancakeSwap en DeFi Swap zijn bekende yield farming platforms.

 • Lending: Op verschillende platforms kun je jouw cryptomunten uitlenen. De kredietnemer zet een onderpand vast, waardoor jij een kleiner risico loopt. Voor het uitlenen van je munten ontvang je een rente. AAVE, Compound en Celsius zijn bekende platforms voor crypto lending.

 • Liquidity mining: Je kunt cryptomunten aan DeFi-protocollen en liquidity pools uitlenen. Deze munten worden gebruikt voor de werking van het protocol, waarvoor jij een beloning ontvangt. Uniswap, Balancer en Bancor zijn bekende platforms voor liquidity mining.

Wees je bewust van de grote risico's

Wanneer je probeert een rendement te realiseren op de cryptomunten die je bezit, stel je jouw vermogen bloot aan risico. De rendementen die je kan pakken zijn vaak hoog, maar het risico dat je loopt is ook erg hoog.

De hoge return is een vergoeding voor het risico dat je loopt om jouw inleg volledig kwijt te spelen. Je leest hierover meer in ons artikel over on-chain en off-chain staking of lending.

Bedenk dat exchanges vaak niet transparant zijn over de manier waarop ze voor jou rendement proberen te genereren. In een crypto bull market loopt alles meestal lekker, maar in een bear market gaat het vaak helemaal fout.

Pas wanneer je goed begrijpt welke risico's je loopt, kan je ervoor kiezen om op deze manier een passief inkomen te verwerven. Laat je niet gek maken door reclame over hoge rentes en stel niet je ganse crypto vermogen bloot aan al dit risico.

Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse exchange waar je meer dan 200 verschillende cryptocurrencies met iDeal, Sofort, SEPA, Bancontact en creditcard kunt kopen. Daarnaast biedt Coinmerce verschillende manieren aan om een passief inkomen met je crypto’s te verdienen. Dit kan door middel van staking en Earn.

Je kunt verschillende cryptocurrencies staken: dit kan alleen met cryptocurrencies die op een Proof-of-Stake blockchain draaien. Met Coinmerce staking kun je tot 10% APY (Annual Percentage Yield) verdienen, zoals met Kusama (KSM), Mina Protocol (MINA) en Secret Network (SCRT).

Daarnaast kun je meer dan 40 cryptocurrencies inzetten voor Earn. Je cryptocurrencies worden dan uitgeleend aan professionele beleggers die hier een winst mee proberen te behalen. Jij ontvangt vervolgens een deel van de winst die deze beleggers behalen. Het is mogelijk om tot 15% APY te verdienen, met bijvoorbeeld Axie Infinity (AXS). Nogmaals: denk aan het grote risico dat je loopt!

Voordelen van Coinmerce

 • Je kunt meer dan 200 verschillende cryptocurrencies kopen.

 • Ondersteunt iDeal, Sofort, SEPA, Bancontact en creditcard als betaalmethodes.

 • Je kunt al vanaf 10 euro een passief inkomen met crypto verdienen.

 • Biedt twee methodes aan om een passief inkomen te verdienen: staking en Earn.

 • Voor sommige cryptocurrencies een APY tot en met 15% (hoogste percentages van Nederlandse exchanges).

 • Beloningen worden wekelijks uitbetaald.

Hoe kun je een passief inkomen bij Coinmerce verdienen?

 1. Maak hier een account aan bij Coinmerce.

 2. Stort euro’s met iDeal, Sofort, SEPA, Bancontact of creditcard.

 3. Koop een cryptocurrency die je kunt inzetten voor staking of Earn (dit wordt op de koop pagina weergegeven).

 4. Zet de cryptocurrency in voor staking of Earn en ontvang wekelijks beloningen.

Bitvavo

Bij Bitvavo, een Nederlandse exchange die in Amsterdam is gevestigd, kun je meer dan 175 verschillende cryptocurrencies kopen. Dat doe je met betaalmethodes als iDeal, Bancontact, SEPA, EPS, Giropay, Sofort en PayPal. Bitvavo rekent de laagste transactiekosten van Nederland (tot maximaal 0,25%) en ondersteunt staking. Zo kunnen gebruikers van Bitvavo een passief inkomen met hun cryptocurrencies verdienen.

Je kunt meer dan 20 verschillende cryptocurrencies inzetten voor staking. Hier kun je een APY tot 10% verdienen, bijvoorbeeld met Cosmos (ATOM), Tether (USDT) en Solana (SOL). De beloningen worden automatisch toegevoegd binnen jouw Bitvavo account. Het is mogelijk om de beloningen geheel automatisch opnieuw voor staking in te zetten. Zo kun je een steeds groter passief inkomen met staking verdienen.

Voordelen van Bitvavo

 • Je kunt meer dan 175 cryptocurrencies kopen met iDeal, Bancontact, SEPA, EPS, Giropay, Sofort en PayPal.

 • Bitvavo rekent de laagste transactiekosten in Nederland en België.

 • Meer dan 20 cryptocurrencies zijn geschikt voor staking.

 • Met sommige cryptocurrencies kun je een APY tot 10% verdienen.

 • Je kunt op ieder moment stoppen met het staken van je crypto’s.

Hoe kun je een passief inkomen bij Bitvavo verdienen?

 1. Maak hier een account aan bij Bitvavo.

 2. Stort euro’s met iDeal, Bancontact, SEPA, EPS, Giropay, Sofort of PayPal.

 3. Koop een cryptocurrency die je kunt inzetten voor staking (dit staat op de koop pagina weergegeven).

 4. Zet de cryptocurrency in voor staking en ontvang beloningen in je account.

Binance

Je kunt bij Binance meer dan 350 cryptocurrencies kopen. Dit kan alleen met een SEPA-bankoverschrijving of met een Visa of Mastercard creditcard. De betaalmethodes zijn misschien niet ideaal, maar Binance rekent wel de laagste transactiekosten van alle exchanges in deze lijst: je betaalt slechts 0,1% transactiekosten.

Binance biedt geavanceerde methodes aan om een passief inkomen te verdienen:

 • Vast (sparen en flexibel): Door je munten te ‘sparen’, zet je ze voor een bepaalde periode vast. Kies je voor vast sparen? Dan ontvang je hogere beloningen dan bij flexibel sparen.

 • Staking: Je zet je munten in voor staking wanneer je een bijdrage wilt leveren aan de veiligheid van een Proof-of-Stake blockchain. Voor het inzetten van je munten ontvang je beloningen.

 • DeFi-staking: Je levert liquiditeit aan DeFi protocollen, waarvoor je beloningen ontvangt. Deze beloningen kunnen hoog uitvallen, maar daarvoor loop je ook een hoger risico op verlies van inzet.

 • Launchpool: Door je tokens aan een pool uit te lenen, kun je beloningen ontvangen. Je ontvangt niet alleen een APY met dezelfde munten, maar krijgt daarnaast ook nieuwe munten: een dubbele beloning!

 • Liquidity Swap: Je kunt liquiditeit aan Binance leveren en ontvangt hiervoor beloningen. Bij deelname aan liquidity swap loop je een groter risico.

 • Dual Investment: Bij Dual Investment, wat vergelijkbaar is met yield farming, kun je de hoogste beloningen ontvangen. Hier loop je echter ook een groter risico op verlies van inzet.

 • BNB-vault: Dit is een combinatie tussen flexibel sparen en de launchpool. Je kunt dit alleen met Binance Coin (BNB) gebruiken.

Voordelen van Binance

 • Een aanbod van meer dan 350 verschillende cryptocurrencies.

 • Transactiekosten van slechts 0,1%.

 • Tot 8 verschillende manieren om een passief inkomen te verdienen.

 • Ondersteunt stortingen met SEPA en creditcard.

Hoe kun je een passief inkomen bij Binance verdienen?

 1. Maak hier een account aan bij Binance.

 2. Stort euro’s met iDeal, Sofort, SEPA, Bancontact of creditcard.

 3. Koop een cryptocurrency die je kunt inzetten voor staking of Earn (dit wordt op de koop pagina weergegeven).

 4. Zet de cryptocurrency in voor staking of Earn en ontvang wekelijks beloningen.Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
 • Bitvavo bezoeken

 • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu