Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is Quant (QNT)?

Wat is Quant (QNT)?

Wat is Quant (QNT)?

maandag 20 februari 2023 - door Matt

​Quant is een uniek crypto project dat een eigen operating system (OS) voor blockchains heeft ontwikkeld.


Het zorgt ervoor dat we centrale systemen aan vrijwel alle blockchains kunnen koppelen. Natuurlijk is dit ontzettend bijzonder, en verbetert dit de interoperabiliteit tussen blockchains en centrale systemen. We leggen je hieronder uit hoe Quant werkt en waar je de Quant (QNT) crypto kunt kopen en bewaren.

Wat is Quant (QNT)?

Quant is een bijzonder crypto project dat als doel heeft om blockchains en centrale computernetwerken wereldwijd met elkaar te verbinden. Dat doet het met zijn Overledger: dit is een technologie die als brug tussen verschillende systemen dient. Quant wordt vaak als layer 1 blockchain gezien, maar dat is het eigenlijk niet. Het project kun je als distributed ledger technology (DLT) operating system (OS) zien. Quant is het eerste project dat een OS voor blockchains heeft gebouwd. Het heeft daarnaast nog een Overledger Network. De Overledger en de Overledger Netwerk zorgen ervoor dat verschillende blockchains aan elkaar verbonden worden.

Waarom is interoperabiliteit belangrijk?

Quant biedt een oplossing voor de interoperabiliteit van de blockchaintechnologie, wat als een van de grootste problemen onder blockchains wordt gezien. De interoperabiliteit zegt wat over hoe blockchains met andere systemen werken. Een slechte interoperabiliteit betekent dat een blockchain niet of lastig met andere blockchains kan samenwerken. Het is dan bijvoorbeeld niet mogelijk om cryptocurrencies en andere data met andere blockchains of centrale systemen uit te wisselen.

Een goede interoperabiliteit is belangrijk voor verdere ontwikkeling en adoptie van de blockchaintechnologie. Wanneer het mogelijk is om centrale systemen, zoals webservers en laptops, direct met blockchains te verbinden, ontstaan er nieuwe mogelijkheden die het gebruik van blockchains interessanter maken. Quant hoopt de oplossing te bieden.

Wie is de oprichter van Quant?

Gilbert Verdian en Dr. Paolo Tasca zijn de oprichters van Quant. Gilbert Verdian kwam met het idee voor Quant toen hij binnen de gezondheidszorg werkte: het was hem in de praktijk duidelijk geworden dat de zorg er veel baat bij zou hebben als ze de blockchain konden gebruiken. Toch zou een volledige overschakeling naar de blockchaintechnologie lastig zijn. Het zou beter zijn als ze huidige systemen kunnen koppelen aan blockchains, om zo een soort hybride-systeem te creëren. Dat maakt het voor zorginstellingen veel aantrekkelijker om stap-voor-stap de blockchain te gebruiken.

Partners van Quant

Tot de partners van behoren LACChain, SIA, Oracle, UST, Volo, Amazon, MOBI, PayUK, Tech Nation, en Nano Corp.

Hoe werkt Quant?

De Overledger van Quant draait boven de blockchains en dus niet op de blockchains. Het is zelf geen blockchain, maar draait op de cloud. Vanaf de cloud levert het functies aan de blockchains waarmee het is verbonden. Omdat het zelf niet op andere blockchains draait, kan het zijn eigen snelheid behouden, wat het een schaalbare oplossing maakt. 

De Overledger draait op dezelfde manier boven centrale systemen, zoals databases en webservers. Op deze manier functioneert de Overledger als brug tussen verschillende systemen, want de gegevensoverdracht tussen systemen vindt op de Overledger plaats.

We vinden verschillende lagen binnen de Overledger van Quant:

 • Transaction layer: binnen de transaction layer worden transacties van verschillende blockchains opgenomen en gebundeld, waarna het klaar is om naar de message layer te gaan.
 • Message layer: alle transactiedata en communicatiegegevens worden op de message layer opgeslagen. 
 • Filtering en ordering layer: alle gegevens en data worden op deze laag gefilterd en geordend, zodat alleen belangrijke en bruikbare data overblijft.
 • Application layer: is alles binnen de vorige lagen op de juiste manier verwerkt? Dan worden de gegevens op de application layer verwerkt en naar de juiste locatie gestuurd. Binnen de application layer wordt dus verbinding tussen verschillende systemen gelegd.

Ontwikkeling van MApps

Ontwikkelaars kunnen zelf applicaties op de Overledger bouwen. Ze zijn vergelijkbaar met decentrale applicaties (DApps) op Ethereum, maar worden in dit geval multi-chain applications (MApps) genoemd. Deze MApps kunnen door verschillende systemen gebruikt worden. Om een MApp te kunnen bouwen, is het noodzakelijk dat de ontwikkelaar genoeg QNT tokens in zijn of haar wallet heeft staan.

Wat maakt Quant uniek?

Quant is een uniek project omdat dit het enige project is dat een eigen operating system voor blockchains heeft ontwikkeld, met als doel het verbeteren van de interoperabiliteit tussen decentrale en centrale systemen. Er zijn andere oplossingen voor het interoperabiliteit probleem, maar deze richten zich voornamelijk op de interoperabiliteit tussen blockchains, en laten centrale systemen vaak buiten wegen.

Quant (QNT) tokenomics

Er is een maximale voorraad van 14,612,493 QNT tokens, waarvan zeker 83% in omloop is. De overige tokens zijn op dit moment nog in bezit van Quant, en kunnen in de toekomst vrijgegeven worden. Het is op dit moment niet duidelijk op welke manier deze worden vrijgegeven. De QNT tokens zijn op de volgende manier verdeeld:

 • 9,9 miljoen QNT tijdens de ICO publiekelijk verkocht
 • 2,6 miljoen QNT worden gebruikt voor ontwikkeling van het project
 • 1,3 miljoen QNT zijn gereserveerd voor de oprichters van Quant
 • 651,000 QNT zijn uitgegeven aan de adviseurs

Waar kan ik Quant (QNT) crypto kopen?

Wil je Quant (QNT) verhandelen? Dat kun je bij verschillende crypto exchanges doen, waaronder de Nederlandse exchanges BitvavoLitebitBitcoin Meester of Coinmerce. Deze exchanges zijn geregistreerd bij de DNB waardoor er toezicht is op witwassen. Hier koop je Quant met iDeal, creditcard, SEPA en Bancontact. Ideaal wanneer je Quant in Nederland of België wilt kopen.

In welke crypto wallet Quant (QNT) bewaren?

Je kunt de Quant (QNT) cryptocurrency in vrijwel iedere crypto wallet bewaren, mede doordat het project al lang gelanceerd is en bekend is. De meeste wallets bieden dus ondersteuning voor QNT coins. Controleer echter altijd of jouw wallet Quant ondersteunt. Een aantal bekende wallets waar je Quant kunt bewaren zijn Exodus, Coinbase Wallet, BitPanda, Freewallet.io, Coinomi, Coinbank en Bitinka. 

Wil je Quant zo veilig mogelijk bewaren? Dan kun je beter een hardware wallet kiezen. De wallets van Ledger en Trezor ondersteunen Quant. Je kunt QNT dus prima bewaren in een Ledger Nano X of Trezor Model T.

Conclusie

Quant is een bijzonder project. Het heeft een eigen operating system ontwikkeld waarmee blockchains en centrale systemen met elkaar verbonden worden. De ware magie vindt op de Overledger plaats. Deze draait boven decentrale en centrale systemen en zorgt voor de gegevensuitwisseling tussen verschillende systemen. Bedrijven en blockchains kunnen ervoor kiezen om zichzelf aan te sluiten op de Overledger.

Het project is uniek omdat geen andere projecten zich op de samenwerking tussen blockchains en centrale systemen richten. Quant kan een grote bijdrage leveren aan snellere adoptie van de blockchaintechnologie. Wil je zelf in Quant (QNT) investeren? Je koopt Quant cryptomunten bij de Nederlandse exchanges BitvavoLitebitBitcoin Meester of Coinmerce.

Opgelet: QNT is niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen

Quant grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
 • Bitvavo bezoeken

 • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu