Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Terugkeer Chinese vraag ondersteunt olieprijs

Terugkeer Chinese vraag ondersteunt olieprijs

Terugkeer Chinese vraag ondersteunt olieprijs

maandag 23 januari 2023 - door Redactie

Een lager aantal covidgevallen in China doet de vraag naar olie stijgen.

De economische omstandigheden in China hebben steeds een grote invloed op de olieprijs. De massale lockdowns deden de vraag naar olie crashen, waardoor ook de olieprijs onderuit ging. De afgelopen weken is de olieprijs aan het voorsorteren op een stevige vraagverhoging vanuit China, omdat de strenge coronamaatregelen losgelaten worden.

Langs de andere kant is er ook wel wat vrees voor een recessie. Het restrictieve beleid van de centrale banken kan de economie steviger dan verwacht doen afkoelen, waarbij ook de vraag naar olie zal dalen.

Technische analyse

Op de weekgrafiek zagen we de olieprijs opveren vanaf de 200 EMA en momenteel kijken we aan tegen weerstand rond de 20 en 50 EMA. In deze zone loopt ook de rode dalende trendlijn en een weerstand rond $94.

Terugkeer Chinese vraag ondersteunt olieprijs

Grafiek: Tradingview

Het enige lichtpunt op de grafiek is dat de olieprijs nog boven de 200 EMA beweegt. Verder wijzen de meeste technische wapenfeiten op een dalende trend: de 20 en 50 EMA zijn neerwaarts gericht, de RSI zit onder de 50 en de MACD beweegt onder de nullijn. Het is dus uitkijken of dat de stijging gaat vastlopen waarna de daling zich weer kan verderzetten.

Een verdere versteviging van de grafiek zullen we zien bij een opwaartse doorbraak van $94. In dat geval begint het plaatje weer op te klaren en krijgen long posities mogelijk weer de voorkeur.

Besef wel dat speculeren erg risicovol is. Lees eerst het gratis boek Leren Traden zodat je leert hoe je de risico's kunt beheren.

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu