Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cathie Wood vergroot Coinbase positie

Cathie Wood vergroot Coinbase positie

Cathie Wood vergroot Coinbase positie

vrijdag 13 januari 2023 - door Redactie

Het investeringsfonds Ark Invest van Cathie Wood kocht de voorbije weken heel wat aandelen van Coinbase.

Deze week kocht Ark Invest eerst voor 1,45 miljoen dollar aan Coinbase aandelen en even later werd er opnieuw gekocht voor 3,3 miljoen dollar. In een maand tijd werden er op verschillende tijdstippen Coinbase aandelen gekocht werden voor de fondsen van Wood.

Ontslagen

Coinbase kondigde eerder deze week aan dat er nogmaals in het personeelsbestand wordt gesneden. Deze keer verliezen 950 mensen hun job. Het personeel wordt op deze manier nogmaals met 20% ingekrompen om kosten te kunnen besparen tijdens de lange crypto winter. In juni werden al 1.100 mensen op straat gezet. Het is duidelijk dat Coinbase teveel mensen heeft aangeworven tijdens de crypto bullrun.

Wood pikt het aandeel op juist nu het door de markt zo verguisd wordt. Coinbase is momenteel een lieveling onder shorters en maar liefst 24% van de uitstaande aandelen zijn geshort. Nu het aandeel begint aan te trekken onder impuls van de hogere bitcoin koers, behoort een echte short squeeze tot de mogelijkheid. In dat geval zullen shorters gedwongen worden om hun posities te sluiten, waarbij ze aandelen moeten kopen. Dat kan het aandeel op korte tijd flink hoger sturen.

Coinbase als winnaar

De crypto winter die al een tijdje aan de gang is maakt ondertussen veel slachtoffers. Door de dalende bitcoin koers komen veel partijen in de problemen en zelfs een fraudezaak zoals FTX kwam aan het licht.

Op de wat langere termijn zal Coinbase zich volgens waarnemers wel als een winnaar kunnen positioneren. Beleggers zijn namelijk op zoek naar betrouwbare exchanges die transparante informatie geven. Coinbase heeft deze verplichting ook als beursgenoteerd bedrijf. Aan de andere kant van het spectrum vinden we Binance, dat helemaal niet transparant is en hierdoor mogelijk klanten zal verliezen. Verder zorgt het sluiten van FTX ook voor minder concurrentie op de markt, waardoor de koek voor Coinbase mogelijk groter wordt.

Beurshuizen

Onder de beurshuizen blijft het beeld gemengd met 5 verkoopadviezen, 9 koopadviezen en 9 houden adviezen. Barclays geeft bijvoorbeeld een houden advies en een koersdoel van $45, zo'n 5% onder de slotkoers van gisteren, die op $47,55 eindigde. Bank of America geeft een verkoopadvies en een koersdoel van $35, terwijl we koopadviezen vinden bij Oppenheimer en JMP Securities. Deze laatste twee geven koersdoelen van respectievelijk $72 en $80.

Grafiek van CoinbaseGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu