Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > DCG doet tegenvoorstel aan Bitvavo

DCG doet tegenvoorstel aan Bitvavo

DCG doet tegenvoorstel aan Bitvavo

dinsdag 10 januari 2023 - door Steven Anthonis - @stevenanthonis

Als reactie op de open brief van Cameron Winklevoss geeft Bitvavo meer informatie over het voorstel dat ze van DCG gekregen hebben.

Cameron Winklevoss vraagt in een nieuwe open brief om het ontslag van Barry Silbert, CEO van DCG.

Bitvavo heeft 280 miljoen euro vastzitten bij Genesis en DCG. Dat komt omdat Bitvavo gebruik maakte van de Genesis diensten om de zogenaamde 'off-chain' staking aan te bieden. Het geld van klanten van Bitvavo die staking hadden ingeschakeld, werd uitgeleend aan Genesis, die het op haar beurt verder uitleende. Op deze manier werd getracht rendement te realiseren, maar dat is dus verkeerd uitgepakt.

Om klanten schadeloos te stellen heeft Bitvavo zelf deze probleemkredieten overgenomen. De aandeelhouders van Bitvao hebben daarom al 125 miljoen euro opnieuw in het bedrijf gebracht. Bitvavo moet nu trachten om zoveel mogelijk geld van Genesis en DCG te recupereren.

Tegenvoorstel

Bitvavo meldt dat ze op 9 januari een tegenvoorstel van DCG hebben ontvangen. Er werd aangeboden om zo'n 70% van het openstaande bedrag te betalen binnen een aanvaardbare termijn. Over het resterende bedrag is nog discussie, omdat DCG dit niet volledig wil betalen. Dat is onaanvaardbaar voor Bitvavo, omdat DCG op voldoende activa zit om het bedrag volledig terug te betalen.

Oplossing blijft mogelijk

Bitvavo benadrukt dat een oplossing mogelijk blijft, zelfs bij een Chapter 11. DCG bezit namelijk voldoende activa die in geld kunnen worden omgezet. Ook bij een onderzoek naar fraude ziet Bitvavo niet echt een probleem. Wel zou er dan een invloed zijn op de tijdlijnen waarbinnen de terugbetaling kan gebeuren.

Lees nog meer over de problemen in het artikel 'Een diepe duik in het Genesis en DCG fiasco'.Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu