Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is TomoChain (TOMO)?

Wat is TomoChain (TOMO)?

Wat is TomoChain (TOMO)?

woensdag 04 januari 2023 - door Matt

​Veel blockchains zijn uit een hard fork ontstaan...


Sommige blockchains zijn bekend, zoals Bitcoin SV of Bitcoin Cash, terwijl andere juist nog onbekend zijn. TomoChain is hier een perfect voorbeeld van. Deze blockchain is in 2018 uit een hard fork van Ethereum ontstaan. Ondanks dat TomoChain op verschillende punten 'beter' dan Ethereum lijkt te zijn, staat het project volledig in de schaduw van de tweede grootste cryptocurrency ter wereld. We vertellen je hieronder alles wat je over TomoChain moet weten.

Wat is TomoChain (TOMO)?

TomoChain is een blockchain die beoogt het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum op te lossen. De blockchain is in 2018 als hard fork uit Ethereum ontstaan. Dit betekent dat de blockchain in feite een kopie van Ethereum is. Dat kan, want de blockchain is een open-source technologie. Ontwikkelaars hebben TomoChain in de jaren na het ontstaan wel aangepast. In een aantal opzichten lijkt TomoChain nog op Ethereum, maar er zijn ondertussen ook genoeg verschillen tussen deze twee blockchains. Dat maakt TomoChain dus een uniek en op zichzelf staand project.

In 2018 vond een aantal ontwikkelaars dat de blockchain van Ethereum niet schaalbaar genoeg was. Het duurde lang voordat een transactie was verwerkt, terwijl gebruikers hoge kosten betaalden. TomoChain kan een transactie in slechts 2 seconde verwerken. Het netwerk kan zo’n 2.000 transacties per seconde (TPS) verwerken, maar wil in de toekomst een snelheid van 20.000 tot 30.000 TPS behalen. Mocht dat lukken, kan de blockchain van TomoChain meer transacties dan VISA verwerken.

Ontwikkelaars kunnen zelf een decentrale applicatie (dApp) op TomoChain ontwikkelen. Deze applicaties kunnen door iedereen gebruikt worden. Het is ook mogelijk om crypto op TomoChain te creëren en versturen. De blockchain heeft ook een eigen cryptocurrency, genaamd TOMO. Dit is de native token van de blockchain.

Door wie is TomoChain ontwikkeld?

Het team achter TomoChain bestaat uit meer dan 20 mensen. Zij werken er hard aan om TomoChain een steeds betere blockchain te maken. Long Vuong is de CEO en oprichter van TomoChain. Vuong is ook oprichter van de NEM blockchain. Hij krijgt hulp van de volgende mensen:

  • Son Nguyen: medeoprichter en CTO
  • Tung Hoang: medeoprichter en productmanager
  • Le Ho: medeoprichter en CFO
  • Kyn Chaturvedi: CBDO

Voordelen van TomoChain (H3)

Dit zijn de voordelen van TomoChain:

  • Snelle transactieverwerking: een transactie is binnen 2 seconden verwerkt.
  • Gebruiksvriendelijk voor ontwikkelaars: de blockchain ondersteunt Solidity. Dit is de meest gebruikte programmeertaal voor dApps.
  • Ondersteuning voor dApps: ontwikkelaars kunnen dApps creëren.
  • Grote doelstellingen: het team wil dat de blockchain uiteindelijk 20.000 tot 30.000 transacties per seconde kan verwerken.
  • Stemmen op masternodes: gebruikers kunnen op masternodes stemmen, wat het project democratisch maakt.

Nadelen van TomoChain

Dit zijn de nadelen van TomoChain:

  • Sterk gecentraliseerd: er zijn maar 150 masternodes in het netwerk actief. Dit zorgt ervoor dat de macht over slechts 150 mensen verdeeld is.
  • Staat in de schaduw van Ethereum: ondanks dat de blockchain in verschillende opzichten beter dan Ethereum lijkt te zijn, staat de blockchain in de schaduw van Ethereum.
  • Veel concurrentie: de blockchain doet veelal hetzelfde als veel andere projecten, zoals Ethereum, Solana en Cardano.

Hoe werkt TomoChain?

Het netwerk van TomoChain bestaat uit 150 masternodes. Om een masternode te worden, moet je TOMO tokens staken. Deze tokens zet je in als borg, om vervolgens meer TOMO munten te verdienen. Het netwerk gebruikt dus een consensus mechanisme dat op Proof of Stake (PoS) is gebaseerd. Het gaat hier om Proof of Stake Voting (PoSV). Naast dat je TOMO munten moet staken, moet je ook door de community gekozen worden. Iedereen die TOMO munten heeft kan een stem op de masternodes uitbrengen. Om masternode te worden, moet je minimaal 50.000 TOMO munten staken.

De beloningen worden verdeeld onder de masternodes (40%), mensen die op de masternodes hebben gestemd (50%) en de Masternode Foundation (10%). Deze verdeling moet ervoor zorgen dat de rijkdom over meerdere mensen wordt verdeeld. Zo voorkomt men dat alleen de masternodes steeds rijker worden en dus ook steeds meer kunnen staken. De macht wordt op deze manier beter verdeeld over het netwerk van TomoChain.

Ontwikkelaars kunnen hun applicaties met Solidity ontwikkelen. Dit is de programmeertaal die door Ethereum is ontwikkeld. Dit heeft als gevolg dat alle smart contracts, tokens en dApps ook op TomoChain kunnen draaien. Het is dus mogelijk om token swaps tussen beide netwerken uit te voeren. In de toekomst wil TomoChain hun blockchain compatibel maken met meer netwerken. Het moet dan mogelijk zijn om tokens tussen verschillende netwerken te versturen. We noemen dit blockchain interoperabiliteit.

TomoChain cryptocurrency (TOMO)

TOMO is de cryptocurrency van TomoChain. Dit token wordt gebruikt voor het betalen van de gas fees. Gebruikers moeten kosten betalen zodra ze een transactie over TomoChain uitvoeren. Alle nodes in het netwerk ontvangen beloningen in TOMO. Deze beloningen komen van de transactiekosten die gebruikers betalen. TOMO is een ERC20-token. Hierdoor kun je TOMO in vrijwel iedere crypto wallet bewaren. 

Waar TomoChain (TOMO) crypto kopen?

Je kunt TomoChain (TOMO) crypto kopen bij BitvavoBitcoin Meester of Coinmerce. Dit zijn drie Nederlandse crypto exchanges waar je de TomoChain crypto met iDeal, SEPA, Bancontact of creditcard kunt kopen. De exchanges staan onder toezicht van de Nederlandse overheid en zijn dus veilig te gebruiken. Voor het gebruik van deze exchanges moet je een account aanmaken, waarbij je jouw identiteit moet verifiëren. Het is niet mogelijk om TomoChain crypto zonder account te kopen, tenzij je een decentrale exchange (DEX) gebruikt. Het kopen van TOMO op een DEX is complexer dan op een centrale exchange zoals Bitvavo.

In welke crypto wallet TomoChain (TOMO) bewaren?

Je kunt TOMO crypto in de wallet van je crypto exchange bewaren. Het is ook mogelijk om het in een externe wallet te bewaren. Omdat TOMO een ERC20-token is, kun je het in vrijwel iedere wallet bewaren. Zo is MetaMask een populaire wallet voor de opslag van TOMO. Daarnaast kun je ook voor een hardware wallet kiezen. Zo kun je TomoChain (TOMO) opslaan in een wallet van Trezor of Ledger. Het voordeel van een hardware wallet is dat je jouw public en private keys in eigen beheer hebt. Je kunt je TOMO munten ook in de TomoWallet bewaren. Dit is de native wallet van TomoChain.

Conclusie

TomoChain is als hard fork uit Ethereum ontstaan. De blockchain lijkt hierdoor in veel opzichten op Ethereum. Zo kunnen ontwikkelaars zelf dApps en tokens op TomoChain ontwikkelen. De ontwikkelaars achter TomoChain hebben de blockchain wel verder aangepast. Hierdoor kan de blockchain tot 2.000 transacties per seconde verwerken. In de toekomst moet dit aantal tussen de 20.000 en 30.000 TPS liggen.

Wil je TomoChain cryptomunten kopen? Je kunt de TOMO crypto bij BitvavoBitcoin Meester of Coinmerce kopen. Hier betaal je lage transactiekosten en kunt iDeal en Bancontact gebruiken. Zo wordt het kopen van TomoChain je wel erg makkelijk en veilig gemaakt.

Opgelet: TOMO is niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.

TomoChain grafiek in euro



Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline






Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.



Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu