Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is Cronos (CRO)?

Wat is Cronos (CRO)?

Wat is Cronos (CRO)?

maandag 05 december 2022 - door Matt

Cronos is een blockchain die door Crypto.com is ontwikkeld. De kans is groot dat je vaker van Crypto.com hebt gehoord, want dit bedrijf heeft verschillende producten en diensten binnen de cryptowereld uitgebracht.


Denk aan een crypto wallet, exchange, NFT marktplaats, een blockchain en natuurlijk betaalkaarten. Sterker nog, de betaalkaarten hebben Crypto.com de bekendheid gegeven waar het vandaag de dag nog steeds van geniet.

Wees wel voorzichtig, want Crypto.com wordt vaak genoemd als een exchange die dezelfde kant kan opgaan als FTX. Laat je cryptomunten dus niet op het platform staan en zorg ervoor dat een eventuele positie in de token CRO beperkt blijft.

Cronos is niet de eerste blockchain die Crypto.com heeft gelanceerd. Laten we snel eens gaan kijken naar waar Cronos voor gebruikt wordt en waar je de CRO crypto kunt kopen.

Wat is Cronos (CRO)?

Cronos is de naam van de blockchain van Crypto.com. Het Crypto.com platform werd opgericht in 2016. Het heette oorspronkelijk Monaco en had één token: de MCO. Het bedrijf werd eerst bekend door zijn crypto betaalkaarten. Dit waren normale credit cards, maar hiermee kun je betalen met crypto. Dat was toentertijd nog nieuw.

Hierna ontwikkelde Crypto.com zich. Het MCO-token ging de deur uit en het platform ging veel nieuwe producten en diensten ontwikkelen. In 2019 lanceerde Crypto.com een eigen crypto exchange.

Eind 2021 lanceerde Crypto.com een blockchain genaamd Cronos. Er werd verwacht dat het compatibel zou zijn met blockchains zoals Ethereum. Ook beloofde het lage kosten en beter schaalbaarheid. Cronos is gebouwd bovenop Cosmos en maakt gebruik van een Proof-of-Authority consensus mechanisme. De blockchain ondersteunt de ontwikkeling van decentrale applicaties en smart contracts.

Het is voor Cronos belangrijk dat dApps en smart contracts van Ethereum (en alle andere blockchains die EVM ondersteunen) gekoppeld kunnen worden aan de Cronos blockchain. Cronos maakt hiervoor gebruik van het Inter Blockchain Communication (IBC) protocol.

Het team achter Crypto.com

Crypto.com werd gelanceerd door CEO Kris Marszalek. Vanuit Hong Kong had hij al verschillende bedrijven opgericht. Zo was hij CEO van Beecrazy en van Ensogo, voordat hij in 2016 de leiding kreeg over Crypto.com.

Gary Or is medeoprichter van het bedrijf, en hoewel hij is teruggetreden als CFO, werkt hij nog steeds met de blockchain van Crypto.com. Hij richtte Particle B op, een incubator voor blockchain startups. De huidige CFO van Crypto.com is Rafael Melo. Hij is gespecialiseerd in compliance in Azië en betalingsecosystemen.

Partners van Crypto.com

Crypto.com onderscheidt zich met talrijke partnerschappen. Begin 2021 ging het platform in zee met Booking.com (om klanten exclusieve kortingen aan te bieden). Bovendien zijn de beloningen op basis van cryptokaarten gebaseerd op partnerschappen met andere grote bedrijven, zoals Netflix en Spotify. Het platform deed ook een beroep op Matt Damon in een commercial. Daarnaast is Crypto.com partnerschappen aangegaan met onder andere Visa, Aston Martin F1-team en verschillende voetbalclubs.

Nogmaals, al deze partnerschappen betekenen niet dat crypto.com onfeilbaar is. Ook FTX werkte met celebrities samen en gaf veel geld uit aan sponsoring om een imago van betrouwbaarheid op te bouwen. De vraag is daarom welke exchange nog betrouwbaar is

De diensten en producten van Crypto.com

De afgelopen jaren heeft Crypto.com een groot aantal nieuwe diensten en producten op de markt gebracht. Het ene product doet het beter dan het andere. Laten we daarom eens gaan kijken naar een aantal producten die door Crypto.com zijn uitgebracht.

Crypto betaalkaarten

De betaalkaarten van Crypto.com hebben het platform beroemd gemaakt. In tegenstelling tot andere bedrijven gaat het niet om één kaart, maar om verschillende soorten kaarten. Om een kaart te krijgen, moet je CRO tokens staken. Afhankelijk van het aantal CRO dat je vastzet, kun je verschillende niveaus binnen deze kaarten behalen.

Crypto.com betaalt cashback uit in CRO-tokens wanneer je de kaart gebruikt. Dit is een percentage op basis van de aankoopwaarde. Het niveau van je kaart bepaalt de kortingen en voordelen die je ontvangt.

Crypto.com crypto exchange

Crypto.com heeft een eigen crypto exchange waar je tot meer dan 150 verschillende cryptocurrencies kunt kopen. Jet betaalt lage transactiekosten: deze zijn slechts 0,4%. Wanneer je een groot volume handelt of betaalt met CRO, zul je lagere transactiekosten aan het platform betalen.

Je kunt verschillende soorten orders op het Crypto.com platform plaatsen. Ook het is het mogelijk om crypto te staken op het platform. Dit maakt het dus mogelijk om een passief inkomen met Cronos te verdienen. De hoogte van de staking opbrengsten zijn afhankelijk van de cryptocurrency die je vastzet, maar kunnen oplopen tot 20% per jaar. Ook hier opnieuw: de hoge rendementen zijn een vergoeding voor het risico dat je loopt om jouw inleg volledig kwijt te spelen. Wees dus extra voorzichtig!

NFT marktplaats

In 2020 explodeerde de NFT-markt. Het leek alsof iedereen zijn geld in NFT’s belegde. Crypto.com besloot daarom een eigen marktplaats voor de handel in NFT’s op te zetten.

Dit platform werd in 2021 gelanceerd en heeft hiervoor een aantal grote partnerschappen gesloten, waaronder Snoop Dogg, Lionel Richie en Formule 1.

Op de marktplaats kun je met NFT’s met verschillende betaalmethoden kopen, waaronder creditcard. De NFT’s die je op de marktplaats koopt worden opgeslagen in de Crypto.com crypto wallet.

DeFi Swap

Crypto.com biedt sinds 2020 een Automated Market Maker (AMM) aan, genaamd DeFi Swap. Dit product werd op de Ethereum blockchain gelanceerd. Gebruikers kunnen met DeFi Swap hun tokens swappen, CRO staken en liquiditeit verschaffen. Door als liquidity provider (LP) aan de slag te gaan, kun je geld verdienen. DeFi Swap maakt het dus mogelijk om een passief inkomen te verdienen.

Je kunt het platform gebruiken door een externe wallet te koppelen. Het biedt ondersteuning aan verschillende wallets, waaronder MetaMask en de Crypto.com wallet.

De CRO token van Crypto.com

CRO is de token van Crypto.com. Bezitters van CRO-tokens profiteren van kortingen en voordelen op de verschillende diensten van het platform. De CRO coin werd gelanceerd op Crypto.org, een van de door Crypto.com ontwikkelde blockchains.

Validators zetten CRO in om het netwerk te beveiligen. Deze validators worden voor het werk beloond wanneer zij hun CRO tokens staken. De CRO crypto heeft verschillende functies binnen het platform en is tijdens de bull market flink in prijs gestegen, maar is hard onderuit gegaan tijdens de huidige berenmarkt. Ook de wanpraktijken van FTX maken mensen meer op hun hoede voor exchanges die met een eigen token de boel misschien proberen te belazeren.

Waar kun je Cronos (CRO) kopen?

Wil jij Cronos kopen? Je kunt de CRO crypto bij verschillende crypto exchanges kopen. Natuurlijk bij de Crypto.com exchange zelf, maar gelukkig ook bij een aantal Nederlandse crypto exchanges. Je kunt CRO bij BitvavoBitcoin Meester of Coinmerce kopen. Hier koop je Cronos met onder andere iDeal, SEPA, Bancontact en creditcard.

In welke wallet Cronos (CRO) crypto bewaren?

Je kunt Cronos in de crypto wallet van de exchange bewaren. In dat geval kun je het beste two-factor authentication (2FA) inschakelen en een sterk wachtwoord kiezen. Zo houdt je criminelen buiten de deur. Het is natuurlijk ook mogelijk om Cronos in MetaMask te bewaren, al is dit een vrij kwetsbare wallet.

Wil je Cronos zo veilig mogelijk bewaren? Dan bewaar je CRO in een hardware wallet van Trezor of Ledger. Deze cold wallets ondersteunen de opslag van de Cronos crypto.

Opgelet: CRO is niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.

Cronos grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu