Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Endo Pharmaceuticals crasht

Endo Pharmaceuticals crasht

Endo Pharmaceuticals crasht

maandag 09 mei 2016 - door Redactie

Het aandeel Endo Pharmaceuticals crashte vrijdag en verloor haast 40%. Op een jaar tijd is het aandeel met zo'n 80% gedaald. Kan het nog lager of is de bodem in zicht?

Endo crashte omdat het de verwachtingen neerwaarts bijstelde. Voor heel 2016 verwacht het bedrijf nu een winst per aandeel van 4,50 tot 4,80 dollar, fors onder de consensusverwachting van 5,68 dollar. De omzetverwachting werd op 3,87 à 4,03 miljard dollar gezet, terwijl de markt nog rekende op een omzet van 4,3 miljard dollar.
 
De cijfers staan onder druk door onverwachte nieuwe concurrentie voor Endo's Voltaren gel, grote prijsdalingen in de generische medicijnenmarkt en vertragingen in de goedkeuringen van twee nieuwe producten.
 
Bij JMP Securities blijven ze geloven in Endo International.  De rating voor het aandeel blijft op 'outperform' staan en het koersdoel wordt op maar liefst 52 dollar gezet. "Volgens ons is het management vrij conservatief in hun schattingen. We verwachten dan ook dat Endo in de komende kwartalen beter zal presteren dan de consensusverwachtingen", klinkt het.
 
Bij Mizuho Securities staat Endo op verkopen met een koersdoel van 13 dollar. Barclays en Piper Jaffray zetten Endo op 'houden' en hebben een koersdoel van respectievelijk 28 en 25 dollar.

Grafiek van Endo InternationalGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu