Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is Polymath (POLY)?

Wat is Polymath (POLY)?

Wat is Polymath (POLY)?

dinsdag 01 november 2022 - door Matt

Polymath is een platform om security tokens op uit te geven en helpt dus met het tokenizen van aandelen of andere financiële producten.


Handel jij in aandelen en crypto? Dan weet je waarschijnlijk wel het verschil tussen deze twee beleggingsproducten. Een aandeel stelt het eigenschap van een bedrijf voor, terwijl een cryptocurrency een digitale valuta op de blockchain is. Polymath zorgt ervoor dat deze twee werelden nu met elkaar gecombineerd worden.

Met Polymath kunnen bedrijven securities op de blockchain uitbrengen. We noemen dit security tokens, en zijn vergelijkbaar met aandelen die op de blockchain draaien. Heb je een security token in bezit, dan bezit je een aandeel of het recht op dividend van een bedrijf.

Het maken van deze security tokens is echter een stuk lastiger dan het ontwikkelen van normale cryptocurrencies. Laten we snel eens gaan kijken naar wat Polymath is en hoe Polymath werkt om het project beter te begrijpen.

Wat is Polymath (POLY)?

Polymath is een platform waar bedrijven security tokens kunnen maken. Daar komt meer bij kijken dan je misschien zou denken. Securities zijn namelijk zwaar gereguleerd en moeten aan veel regels voldoen voordat ze wettelijk als security gezien worden. Een security token maken is nog lastiger, omdat deze op de decentrale blockchain draait. Zoals je misschien wel weet, is alles op de blockchain nog verre van gereguleerd.

Een security is een zogenaamd 'effect', wat bijvoorbeeld een aandeel of obligatie kan zijn van een bedrijf. Een security token is dus de token-variant van dit effect. Dat betekent dat de bezitter van een security token per saldo de bezitter van een aandeel is, en mogelijkerwijs recht op dividend heeft.

Hoe werkt Polymath?

Polymath heeft een eigen netwerk dat uit verschillende lagen en actoren bestaat. Laten we hier eens naar gaan kijken om het project beter te begrijpen.

Polymesh

Polymath draait op de Polymesh blockchain, die ook door de ontwikkelaars van Polymath is ontwikkeld. Het voordeel is dat Polymesh is geoptimaliseerd voor security tokens. Dit maakt de handel in security tokens een stuk makkelijker op Polymesh dan op iedere andere blockchain.

De Polymesh blockchain integreert bijvoorbeeld alle regels rondom smart contracts en security tokens die door de SEC zijn opgelegd. En vindt er een wetswijziging plaats? Dan kunnen de ontwikkelaars van Polymath hun eigen blockchain direct aanpassen. Ze zijn dus niet afhankelijk van de ontwikkelaars van een andere blockchain. Dit biedt gebruikers en bedrijven die Polymath gebruiken een garantie voor de toekomst.

Application layer, legal layer en protocol layer

Polymesh, de blockchain waar Polymath op draait, bestaat uit drie verschillende lagen:

  • Application layer - Op deze (bovenste) laag worden security tokens gemaakt en verhandeld op de marktplaats.
  • Legal layer - Op deze (middelste) laag wordt alles omtrent het juridisch aspect van de tokens uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de identiteit van de handelaren.
  • Protocol layer - Op deze (onderste) laag bevindt het protocol zich, zoals het consensus mechanisme en de validators. Zij zorgen ervoor dat de bovenste twee lagen goed werken.

Polymath actoren

Binnen Polymath zijn verschillende spelers actief die een bijdrage leveren aan de creatie van security tokens, verwerking van blokken en validatie van de identiteit:

  • Legal Delegates zorgen ervoor dat security tokens worden uitgebracht. Als beloning voor hun bijdrage ontvangen zij gratis POLY coins.
  • Developers maken en ontwikkelen smart contracts op het Polymath platform. Als beloning voor hun bijdrage ontvangen zij ook POLY coins.
  • KYC Providers valideren en checken de identiteit van alle Buyers die security tokens op de marktplaats van Polymath willen verhandelen. Als beloning voor hun werk ontvangen ze POLY coins.
  • Buyers zijn degenen die de security tokens op het platform van Polymath kopen en verkopen. Zij gebruiken de POLY coin om security tokens te kopen en transactiekosten te betalen.

Token Studio

Op het platform van Polymath draait de Token Studio. Dit is een applicatie waar mensen zelf security tokens kunnen maken, beheren en uitgeven. De Token Studio is erg gebruiksvriendelijk, waardoor het ook voor mensen die geen technische kennis hebben mogelijk is om security tokens uit te brengen.

Wie kan Polymath gebruiken?

Bedrijven kunnen Polymath gebruiken wanneer ze securities op de blockchain willen uitbrengen. Het uitbrengen van deze security tokens gaat volgens een heel proces, zoals je bij het gedeelte over de Polymath werking hebt kunnen lezen.

Polymath is voor bedrijven interessant omdat dit platform veel werk, tijd, geld en moeite uit handen van de bedrijven neemt. Polymath zorgt zelf namelijk voor de compliance, de creatie van de tokens en de controle van de identiteit. Dan biedt Polymath ook nog eens de blockchain aan. Ofwel: Polymath kun je zien als totaalpakket voor bedrijven die hun security op de blockchain willen uitbrengen.

Natuurlijk is Polymath ook te gebruiken door iedereen die in security tokens wil handelen. Des te makkelijker het voor bedrijven is om dit soort tokens uit te brengen, des te makkelijker het wordt om security tokens te verhandelen.

De POLY coin van Polymath

POLY is de utility token van Polymath. Zonder de POLY cryptocurrency zou dit project niet werken. Waarom? Omdat POLY noodzakelijk is voor de werking van een groot aantal functies op het platform van Polymath.

De POLY coin wordt onder andere gebruikt voor het betalen van de transactiekosten. Deze kosten betaal je wanneer je een security token maakt, maar ook wanneer je een security token over het Polymath netwerk verstuurt. De kosten worden vervolgens verdeeld onder de validators die binnen Polymath actief zijn. Ook worden de developers en mensen die de KYC procedure uitvoeren beloond met POLY crypto coins.

POLY coin tokenomics

Er is een maximale voorraad van 1 miljard POLY tokens. Nog niet alle munten zijn op dit moment in omloop. Op moment van schrijven (november 2022) zijn 925 miljoen POLY coins in omloop, wat neerkomt op 92,5% van de maximale voorraad.

Kun je POLY coin staken?

Je kunt POLY staken wanneer je een passief inkomen wilt verdienen met de POLY coins die je bezit. Zet zelf een validator node op binnen het netwerk om crypto te verdienen of besteedt jouw munten als delegator uit aan een andere validator. Je ontvangt dan een deel van de opbrengsten van deze validator.

Kun je Polymath minen?

Het is niet mogelijk om Polymath te minen, omdat het netwerk geen Proof-of-Work gebruikt. Er zijn dus ook geen Polymath miners actief binnen het netwerk.

Waar kun je Polymath (POLY) kopen?

Wil jij Polymath (POLY) kopen? In Nederland en België koop je Polymath bij Bitvavo of Bitcoin Meester. Deze Nederlandse crypto exchanges ondersteunen de populairste betaalmethodes. Zo kun je Polymath kopen met iDeal, creditcard, SEPA en Bancontact.

De transactiekosten die je betaalt verschillen per exchange. Bitvavo is de goedkoopste crypto exchange voor het verhandelen van Polymath.

Waar Polymath crypto bewaren?

Wil je POLY coins in een crypto wallet bewaren? Zorg er dan voor dat je een wallet kiest die ondersteuning aan Polymath biedt. Je kunt Polymath in de native wallet bewaren, maar natuurlijk ook in de wallet van de crypto exchange die je gebruikt voor het kopen van Polymath.

Het is mogelijk om Polymath in een externe wallet te bewaren, zoals Metamask. Dit is echter niet de veiligste keuze, want Metamask is erg kwetsbaar. Daarom kiezen veel crypto traders ervoor om hun POLY tokens in een hardware wallet van Trezor of Ledger te bewaren.

Opgelet: POLY is niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.

Polymath grafiek in euro



Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline







Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.



Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu