Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Tesla boekt recordomzet, maar aandeel blijft duur

Tesla boekt recordomzet, maar aandeel blijft duur

Tesla boekt recordomzet, maar aandeel blijft duur

zaterdag 22 oktober 2022 - door Redactie

Tesla leverde in het derde kwartaal maar liefst 343.830 voertuigen, een groei van 42% tegenover vorig jaar.

De omzet van Tesla kwam in het derde kwartaal uit op 21,45 miljard dollar, 56% hoger dan vorig jaar. De omzet kwam echter onder de verwachtingen uit, gezien analisten een omzet van 21,96 miljard dollar hadden voorspeld. De lagere omzet is vooral te wijten aan de dollar die sterk verstevigd is. Wanneer de omzet in euro omgezet wordt naar dollar resulteert dat dan ook in een wisselkoersverlies.

De winst per aandeel kwam uit op 1,05 dollar. Voor het hele boekjaar wordt een winst per aandeel verwacht van 4,19 dollar, waardoor de koerswinstverhouding van het aandeel oploopt tot meer dan 50. Ondanks de halvering van de koers in de voorbije maanden blijft het aandeel dus zonder meer erg duur geprijsd.

Marktaandeel

De verwachtingen blijven dus hooggespannen en Tesla zal zijn groeipad moeten verder zetten om de hoge waardering te kunnen handhaven. Wat dat betreft is er wel goed nieuws, gezien zowat alle auto fabrikanten een daling in de verkoop zien, terwijl Tesla stevig blijft groeien. Dat betekent dat het bedrijf marktaandeel aan het wegsnoepen is van de grote merken. De vrees dat Tesla zou weggevaagd worden eens de bekende merken zouden starten met elektrische wagens, blijkt alvast helemaal ongegrond.

Goedkopere auto's

Tesla heeft zich ondertussen ook toegelegd op de ontwikkeling van een compacte auto tegen een betaalbare prijs, waardoor de aanval kan ingezet worden op het goedkopere segment. Als dat lukt, zou de omzet van Tesla nog kunnen verveelvoudigen.

Beurshuizen

De meeste beurshuizen blijven geloven in het groeiverhaal. Onder de 29 adviezen die wij geteld hebben zijn er slechts 4 verkoopadviezen en 6 houden adviezen, terwijl er 19 koopadviezen zijn. Credit Suisse en RBC Capital geven beiden een koopadvies en koersdoelen van respectievelijk $330 en $325. Tegenover de slotkoers van gisteren, rond 214 dollar, gaat het over een opwaarts potentieel van meer dan 50%.

Bernstein en JP Morgan zijn beiden bearish en hanteren een koersdoel van $150. Zij zien het aandeel dus nog met zo'n 30% dalen.

Grafiek van TeslaGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu