Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Amazon aandeel kopen?

Amazon aandeel kopen?

Amazon aandeel kopen?

vrijdag 29 april 2016 - door Redactie

Amazon blijft groeien en realiseerde in het eerste kwartaal de hoogste winst ooit. Analisten geven een koopadvies voor het aandeel.

Amazon pakte uit met een winst van 1,07 dollar per aandeel, flink hoger dan de consensusverwachting van 58 dollarcent. Ook de omzet klopte de verwachtingen en kwam uit op 29,13 miljard dollar. Het succes is voor een deel te danken aan de clouddienst 'Amazon Web Services', die sterk blijft groeien. Deze tak is heel winstgevend en heeft lage kosten in vergelijking met de retailwebshop.
 
Amazon investeert verder in de Netflix kopie Amazon Prime, waar gewerkt wordt aan eigen series. De nieuwe Kindle Oasis e-book reader wordt getipt als een absolute 'must have' voor de lezers van ebooks. Sommigen zeggen zelfs dat het lezen op een Kindle aangenamer is dan lezen op papier door de e-ink technologie.
 
Piper Jaffray handhaaft het koopadvies voor Amazon met een koersdoel van 800 dollar, een stijgingspotentieel van ruim 30%. Cantor Fitzgerald geeft ook een koopadvies met een koersdoel van 750 dollar. Fitzgerald wijst erop dat Amazon een enorme groei kan boeken in markten als China en India, waar online kopen populair begint te worden. 

Grafiek van AmazonGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu