Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Welke impact heeft Chinees zero-Covid beleid op de olieprijs?

Welke impact heeft Chinees zero-Covid beleid op de olieprijs?

Welke impact heeft Chinees zero-Covid beleid op de olieprijs?

maandag 17 oktober 2022 - door Redactie

Olietraders maken zich zorgen over het zero-Covid in China, dat tijdens de winter opnieuw voor lockdowns kan zorgen.

De Chinese president Xi Jinping bevestigde gisteren dat er geen versoepelingen zullen zijn in het zero-Covid beleid. Dat betekent dat er bij nieuwe uitbraken opnieuw tot een lockdown zal worden overgegaan, met alle gevolgen van dien voor de economie. Een stilvallende economie zet verder ook de vraag naar olie onder druk, wat de olieprijs kan doen kelderen.

Ook Saxo Bank wijst op de neerwaartse druk op de olieprijzen. "Er is ten eerste het algemene risico op een terugvallende wereldwijde groei, maar China is een ander groot risico. Het vaste geloof van de regering in haar zero-covid-beleid drukt de groei en de consumptie, terwijl een aanhoudende vastgoedcrisis ook de economische vooruitzichten blijft verslechteren", klinkt het.

Fundamenteel gezien zijn er dus meerdere krachten aan het werk die de prijzen lager kunnen duwen. Ten eerste zijn er de centrale banken die hard op de rem staan, wat in een recessie kan ontaarden, wat de vraag naar olie zal drukken. En ten tweede is er veel onzekerheid rond de oorlog in Oekraïne. Een streng Chinees coronabeleid komt daar nog eens bovenop. De vrees voor een zware terugval van de vraag deed de OPEC+ al ingrijpen door de productie fors terug te schroeven, maar het is nog maar de vraag of dit de prijzen kan doen stabiliseren.

Technische analyse

We halen hier al enkele weken aan dat de grafiek op korte termijn zwak is, met het neerzetten van telkens nieuwe dieptepunten. Ook de indicatoren laten weinig kracht zien, met een MACD die onder de nullijn beweegt en de 21 RSI die vooral in de rode zone zit, wat typisch is voor berenmarkten.

Welke impact heeft Chinees zero-Covid beleid op de olieprijs?

Grafiek: Tradingview

De olieprijs kon recent evenwel sterk herstellen, tot ongeveer 100 dollar. Het is nu uitkijken of deze lagere top blijft staan en of de dalende trend zich nu kan verderzetten. Aan de onderkant kunnen $88 en $84 nog dienst doen als opvangnet, waarna nieuwe dieptepunten kunnen opgezocht worden.

Zoals eerder al gezegd zal het technisch plaatje pas beginnen opklaren bij een slot boven 102,50 dollar.

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu