Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Koopadvies voor aandeel Delhaize

Koopadvies voor aandeel Delhaize

Koopadvies voor aandeel Delhaize

woensdag 27 april 2016 - door Redactie

De Belgische supermarktgroep Delhaize heeft in het eerste kwartaal zijn nettowinst zien verviervoudigen. Analisten geven dan ook een koopadvies af.

In het eerste kwartaal zag Delhaize de omzet stijgen met 5,7 procent tot ruim 6 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 109 miljoen euro, bijna vier keer zo hoog als de 28 miljoen euro nettowinst van dezelfde periode vorig jaar. Delhaize had toen zware herstructureringen en winkelsluitingen in België doorgevoerd, wat gepaard ging met de nodige sociale onrust en stakingen.
 
Om opnieuw klanten aan te trekken werden forse kortingen toegekend, waardoor de winst vorig jaar zwaar onder druk kwam te staan. De herstructurering en de promoties werpen nu wel duidelijk hun vruchten af: door de kostenbesparingen zorgt een kleine stijging van het marktaandeel nu voor fors meer winst.
 
KBC Securities handhaaft zijn koopadvies en heeft een koersdoel van 119 euro, een stijgingspotentieel van zo'n 30%. Beurshuis Bryan Garnier heeft een koersdoel van 104,50 euro.

Grafiek van Ahold-DelhaizeGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu