Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Needham geeft koopadvies voor Fisker

Needham geeft koopadvies voor Fisker

Needham geeft koopadvies voor Fisker

dinsdag 27 september 2022 - door Redactie

Needham ziet veel potentieel in de sector van elektrische wagens en begon een aantal bedrijven op te volgen.

Volgens Needham-analist Vikram Bagri zijn de groeiprognoses voor fabrikanten van elektrische wagens nog conservatief. "Overheden die verbrandingsmotoren verbieden zullen voor veel groei zorgen en meer adoptie van elektrische wagens", klinkt het.

Bagri zegt dat hij positief is voor de sector, maar dit vertaalt zich niet in koopadviezen voor alle aandelen. Voor Lucid Group geeft hij bijvoorbeeld een verkoopadvies en Rivian krijgt een houden advies. Een koopadvies gaf hij wel voor het aandeel Fisker.

"Fisker betreedt de markt met SUV's die voorzien zijn van geavanceerde technologie, terwijl de prijs van de wagens erg betaalbaar blijft. Dit betekent dat Fisker een enorme kans heeft om het te maken", aldus Bagri.

Productie gaat van start

Het eerste model, de Ocean, zal vanaf midden november geproduceerd worden. De pre-orders kwamen vlotjes binnen en Fisker is voorlopig al uitverkocht. Het bedrijf overweegt nu om de productie verder uit te breiden zodat er 50.000 wagens per jaar kunnen gebouwd worden.

Voor 2023 en 2024 wordt een omzet vooropgesteld van respectievelijk 1,98 en 5,4 miljard dollar. In 2023 zou Fisker 30.000 wagens kunnen leveren, in 2024 zou dat aantal al moeten oplopen naar 92.500 stuks. Fisker heeft productiecontracten afgesloten met zwaargewichten uit de industrie, zoals Magna en Foxconn. Door deze overeenkomsten zou Fisker de productie snel moeten kunnen opdrijven.

In 2024 zal Fisker ook een tweede model lanceren, de PEAR, tegen prijzen die onder de 30.000 dollar liggen. Het instapmodel van de Ocean kost momenteel zo'n 38.000 dollar, maar de premium versie kost haast 70.000 dollar.

Beurshuizen

Needham geeft dus een koopadvies voor het aandeel en een koersdoel van $12, zo'n 50% boven de huidige koers die rond 8 dollar schommelt. Morgan Stanley en BNP Paribas geven een houden advies met een koersdoel van 10 dollar.

Vergelijk hier brokers voor aandelen.

Grafiek van FiskerGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu