Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Er zit geld in verzamelobjecten

Er zit geld in verzamelobjecten

Er zit geld in verzamelobjecten

maandag 26 september 2022 - door Redactie

Funko is een fabrikant en verkoper van verzamelobjecten, zogenaamde pop culture.

Funko verkoopt onder licentie heel wat poppetjes en actiefiguren en werkt onder meer samen met Marvel, DC Comics, Disney, de NBA enzovoorts. Het bedrijf is misschien nog het best gekend van zijn Funko Pop's, die in de eigen webshop verkocht worden maar ook wereldwijd in het aanbod van diverse shops te vinden zijn. Funko kwam recent nog in het nieuws omdat het begin 2023 een co-branded winkel zal openen met rapper Snoop Dogg, die exclusieve verzamelobjecten zal verkopen.

Funko nam vorig jaar ook TokenWave over, een specialist op het gebied van NFT's. Funko's eerste tokens verkochten alvast uit in enkele minuten, waardoor er mogelijk een nieuwe inkomstenstroom kan aangeboord worden.

Met een marktkapitalisatie van ongeveer 1 miljard dollar is Funko een relatief onbekende small-cap voor veel beleggers. Toch boekt het bedrijf mooie resultaten. Zo realiseerde Funko in het tweede kwartaal een omzet van 315,72 miljoen dollar, wat ruim 20 miljoen dollar beter was dan verwacht. De winst per aandeel kwam uit op 26 dollarcent en klopte ook de consensusverwachtingen.

Voor het hele boekjaar rekent Funko op een omzet van 1,3 miljard dollar. Analisten verwachten dat de winst per aandeel in 2022 zal uitkomen op $1,93 en in 2023 op $2,17. Afgezet tegen de slotkoers van vrijdag van 20,68 dollar, geeft dat een koerswinst verhouding van pakweg 10.

Beurshuizen

Ook de beurshuizen is de aantrekkelijke waardering van Funko al opgevallen. Megan Alexander van J.P. Morgan geeft een koopadvies voor het aandeel en een koersdoel van $32, zo'n 42% boven de huidige koers. D.A. Davidson is het meest optimistisch met een koersdoel van $48, terwijl Goldman Sachs het slechts op $25,50 houdt.

Grafiek van FunkoGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu