Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Apple aandelen blijven op kopen staan

Apple aandelen blijven op kopen staan

Apple aandelen blijven op kopen staan

woensdag 27 april 2016

De koers van Apple gaat vandaag onderuit na de tegenvallende verkoop van de iPhone. Toch blijven analisten hun koopadviezen handhaven.

Apple presteerde slechter dan de verwachtingen en dat wordt natuurlijk afgestraft op de beurs. Het aandeel verliest vandaag ruim 6% tot 98 dollar maar de analisten blijven positief. Sommige koersdoelen werden wel wat verlaagd maar het koopadvies blijft meestal wel staan.
 
Analiste Simona Jankowski van Goldman Sachs is een beetje teleurgesteld over de verkopen van de iPhone 6s, maar zegt dat er niet zoveel wijzigt aan de vooruitzichten. Ze blijft rekenen op een sterke vraag voor de iPhone 7 die in september voorgesteld zal worden. Ze geeft Apple een koersdoel mee van 136 dollar, een stijgingspotentieel van een kleine 40% vanaf de huidige niveaus.
 
Andere analisten wijzen erop dat beleggers zich zorgen zullen blijven maken. De dalende verkoopscijfers van de iPad wegen op de koers en beleggers blijven met heel wat vragen achter. Is het beste voorbij voor Apple? Zal het bedrijf nog kunnen innoveren? Hoe gaat Apple omgaan met de snelgroeiende VR (virtual reality) toepassingen?
 
Heel wat koersdoelen werden dus verlaagd. Barclays verlaagt het koersdoel van 131 naar 121 dollar, JP Morgan van 141 naar 125 dollar, Citigroup van 130 naar 115 dollar, Cowen & Co van 135 naar 125 dollar. Brian White van Drexel Hamilton blijft het meest positief alhoewel hij zijn koersdoel ook verlaagde van 200 dollar naar 185 dollar.

Koers en grafiek CFD op Apple

Apple CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu