Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > TA olie: nieuwe dieptepunten

TA olie: nieuwe dieptepunten

TA olie: nieuwe dieptepunten

zondag 25 september 2022 - door Steven Anthonis - @stevenanthonis

De olieprijs daalde richting de 87 dollar, een niveau dat we niet meer gezien hebben sinds begin dit jaar.

In de vorige analyse wezen we al op de recessievrees die de olieprijs onder druk zet. De centrale banken verhoogden ook in de afgelopen week de rente, met als belangrijkste nieuws een verhoging van 75 basispunten in de VS. Op deze manier willen de beleidsmakers de economische groei afremmen, om zo de ontsporende inflatie de kop in te drukken.

Het rondje renteverhogingen is nog niet ten einde en in de komende maanden wordt een verdere verstrakking verwacht. De kans is dan ook groot dat de economie in een recessie verzeild geraakt, wat verder ingeprijsd wordt in de olieprijs.

Uiteraard blijft er veel onzekerheid die voor volatiliteit kan zorgen. Vooral de beslissingen van Putin en het verdere verloop van de oorlog in Oekraïne kunnen voor bokkensprongen zorgen.

Technische analyse

Technisch gezien is de grafiek zwak. Er werd namelijk vrijdag weer een nieuw dieptepunt neergezet, wat een bevestiging is van de korte termijn dalende trend. Ook de indicatoren liggen er zwak bij: de 21 RSI beweegt onder de 50 en zit dus in berenmarkt territorium, net als de MACD.

TA olie: nieuwe dieptepunten

Grafiek: Tradingview

De volgende targets aan de onderkant zijn $77 en $70. De koers beweegt momenteel wel tegen de onderkant van het dalende trendkanaal. De $87 zone was bovendien een belangrijke top in oktober 2021 en de rolwisseling van steun en weerstand kan ervoor zorgen dat de huidige zone als een opvangnet gaat werken. 

Omdat de trend dalend is, mogen we bij een herstel wel rekenen op een nieuwe lagere top, waarna de dalende trend zich kan verder zetten. 

Aan de bovenkant zien we mogelijke weerstand rond de 21 EMA, $94, $96 en de bovenkant van het smalle dalende trendkanaal. Pas boven de $102,50 zien we het technisch plaatje weer wat opklaren.

Speculeren op de olieprijs is mogelijk met CFD's. Vergelijk CFD brokers.

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu