Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > TA olie: nieuwe dieptepunten

TA olie: nieuwe dieptepunten

TA olie: nieuwe dieptepunten

zondag 25 september 2022 - door Redactie

De olieprijs daalde richting de 87 dollar, een niveau dat we niet meer gezien hebben sinds begin dit jaar.

In de vorige analyse wezen we al op de recessievrees die de olieprijs onder druk zet. De centrale banken verhoogden ook in de afgelopen week de rente, met als belangrijkste nieuws een verhoging van 75 basispunten in de VS. Op deze manier willen de beleidsmakers de economische groei afremmen, om zo de ontsporende inflatie de kop in te drukken.

Het rondje renteverhogingen is nog niet ten einde en in de komende maanden wordt een verdere verstrakking verwacht. De kans is dan ook groot dat de economie in een recessie verzeild geraakt, wat verder ingeprijsd wordt in de olieprijs.

Uiteraard blijft er veel onzekerheid die voor volatiliteit kan zorgen. Vooral de beslissingen van Putin en het verdere verloop van de oorlog in Oekraïne kunnen voor bokkensprongen zorgen.

Technische analyse

Technisch gezien is de grafiek zwak. Er werd namelijk vrijdag weer een nieuw dieptepunt neergezet, wat een bevestiging is van de korte termijn dalende trend. Ook de indicatoren liggen er zwak bij: de 21 RSI beweegt onder de 50 en zit dus in berenmarkt territorium, net als de MACD.

TA olie: nieuwe dieptepunten

Grafiek: Tradingview

De volgende targets aan de onderkant zijn $77 en $70. De koers beweegt momenteel wel tegen de onderkant van het dalende trendkanaal. De $87 zone was bovendien een belangrijke top in oktober 2021 en de rolwisseling van steun en weerstand kan ervoor zorgen dat de huidige zone als een opvangnet gaat werken. 

Omdat de trend dalend is, mogen we bij een herstel wel rekenen op een nieuwe lagere top, waarna de dalende trend zich kan verder zetten. 

Aan de bovenkant zien we mogelijke weerstand rond de 21 EMA, $94, $96 en de bovenkant van het smalle dalende trendkanaal. Pas boven de $102,50 zien we het technisch plaatje weer wat opklaren.

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu