Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen in zonnepanelen via First Solar

Beleggen in zonnepanelen via First Solar

Beleggen in zonnepanelen via First Solar

maandag 25 april 2016

First Solar is een wereldwijde leider in de zonne-energie en staat genoteerd aan de Nasdaq. Het bedrijf werkt voor grote zonne-energieparken zoals het Solarpark in Lieberose (Duitsland), maar liefst 163 hectare groot.

First Solar kan mooie cijfers voorleggen en presteert beter dan verwacht. Tijdens de voorbije kwartalen kon het bedrijf de analisten steeds verrassen door flink betere cijfers bekend te maken dan verwacht. Zo werd er verwacht dat First Solar een winst van 0,80 dollar per aandeel zou kunnen voorleggen, terwijl het bedrijf 1,60 dollar winst maakte per aandeel.
 
Door de mooie track-record kan het aandeel rekenen op heel wat belangstelling. De sector van de zonne-energie groeit snel en beleggers zoeken naar manieren om in zonnepanelen te beleggen. First Solar heeft een sterke balans en heeft hierdoor een streepje voor op vele concurrenten. De zonnepanelen van First Solar worden ook steeds efficiënter waardoor ze zelfs interessanter worden voor kleinere projecten. Er wordt zelfs verwacht dat het bedrijf binnen enkele jaren de efficiëntie van de veel duurdere silicium zonnecellen kan bereiken.
 
Het aandeel krijgt van de analisten een koop-of houden advies. Beurshuis Robert W. Baird heeft een koersdoel van 68 dollar, Guggenheim geeft ook een koopadvies met een koersdoel van 77 dollar, meer dan 25% boven de huidige koers. Merrill Lynch hanteert een koersdoel van 70 dollar.

Koers en grafiek CFD op First Solar - FSLR

First Solar - FSLR CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu