Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > OPEC verlaagt productie

OPEC verlaagt productie

OPEC verlaagt productie

maandag 05 september 2022 - door Redactie

Op de OPEC meeting van vandaag werd een productiebeperking afgesproken van 100.000 vaten per dag.

De olieprijs staat ondertussen opnieuw onder de 100 dollar per vat. Er zijn weer nieuwe coronalockdowns in China die op de vraag wegen. Daarnaast zijn er veel zorgen over een economische recessie. De hoge prijzen voor gas en elektriciteit zetten consumenten aan om flink te besparen, waardoor ook het olieverbruik beperkt wordt. Daarnaast besluiten fabrieken om de productie stil te leggen, waardoor er minder transport nodig is. Deze vorm van vraagdestructie doet de olieprijs verder dalen.

De OPEC+ heeft voor het huidige en het volgende jaar een basisscenario uitgewerkt voor de vraag naar olie. De organisatie vermoedt dat er een aanbodoverschot op de oliemarkt zal zijn van 900.000 vaten per dag.

Productie terugschroeven

De OPEC+ wil vraag en aanbod beter op mekaar afstemmen en heeft daarom een productiebeperking afgesproken. Er zouden vanaf oktober 100.000 vaten per dag minder opgepompt worden. Het gaat volgens waarnemers eerder over een symbolische maatregel, gezien de OPEC door een gebrek aan investeringen al lang de opgelegde quota niet meer kan produceren.

De OPEC heeft al aangegeven dat ze indien nodig snel opnieuw zullen vergaderen. Als de olieprijs verder daalt, zullen ze de productie ook verder terugschroeven.

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu