Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > G7 zet maximum prijs op Russische olie

G7 zet maximum prijs op Russische olie

G7 zet maximum prijs op Russische olie

zaterdag 03 september 2022 - door Talitha

De G7 heeft een akkoord bereikt over het opleggen van een maximumprijs voor Russische olie.

Op deze manier willen de landen voorkomen dat Rusland olie kan verkopen aan de hoogste bieder, en met de grote winst de oorlog in Oekraïne kan financieren. Ook voorkomt de G7 op die manier dat consumenten een absurd hoge prijs voor olie betalen.

De G7 bestaat uit de 7 ‘rijkste’ landen. Dit zijn de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan. De ministers van financiën van deze landen hebben nu erkend dat er unaniem opgetreden moet worden. 

Rusland had al gewaarschuwd om de export van olie stop te zetten als er een maximum olieprijs wordt opgelegd. Gezien het om een Russisch product gaat, wil Poetin zelf meer invloed kunnen hebben op de verkoopprijs. Ook kan een vaste prijs de olie industrie destabiliseren op een globale schaal. 

Economen zijn sceptisch over de maatregel van de G7. Rusland zal nog steeds een markt hebben voor zijn olie door te verkopen aan landen als China en India, die beiden grote consumenten van olie zijn. 

Afhankelijkheid van Rusland snel afbouwen

De westerse landen willen de oorlogskas van Rusland niet langer spekken. Niet alleen olie komt hierbij ter sprake. Door de hoge gasprijs is ook dat een groot probleem voor de landen van de EU. Rusland weet dat het een grote invloed heeft op de EU door diens afhankelijkheid van Russisch gas. 

Toch lijkt hier nu een eind aan te komen. Economen geven aan dat er 2 zware winters aan zullen komen voor de lidstaten van de EU. In de tussentijd zal er gezocht worden naar alternatieven. De enige uitkomst is dat de afhankelijkheid van Russisch gas compleet afgebouwd wordt. 

Dit betekent ook dat Rusland zijn export van natuurlijke brandstoffen niet meer in kan zetten in tijden van crisis. Experts zeggen dat het land bewust is van zijn afnemende invloed op de EU. Daarom kiest het ervoor om nu zoveel mogelijk schade aan te brengen op het Europese continent. 

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu