Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ferroglobe boekt record resultaten

Ferroglobe boekt record resultaten

Ferroglobe boekt record resultaten

dinsdag 30 augustus 2022 - door Steven Anthonis

Ferroglobe publiceerde onlangs schitterende resultaten, maar het aandeel blijft erg goedkoop noteren.

Ferroglobe is een producent van siliciummetaal en legeringen van silicium en mangaan.

In het tweede kwartaal realiseerde Ferroglobe een winst per aandeel van maar liefst 1,14 dollar. Daarmee deed het bedrijf het veel beter dan de gemiddelde analistenverwachting, die op 84 dollarcent lag. De omzet kwam uit op 841 miljoen dollar, het dubbele van dezelfde periode een jaar eerder en ook boven de consensusverwachtingen.

De goede resultaten waren afkomstig van hogere volumes en hogere prijzen, vooral in de legeringen van silicium en mangaan. Daarnaast legt Ferroglobe de focus op het verminderen van de kosten en het afbouwen van leningen. Het bedrijf koopt dankzij de overvloedige cash zijn obligaties terug en verlaagde de schuldpositie, waardoor de rating agentschappen een hogere rating toekennen. Dat kan van pas komen als Ferroglobe opnieuw geld wil lenen.

Spotgoedkoop

Ondanks de hoge inflatie en de energiecrisis blijft het management geloven dat de komende kwartalen ook sterk zullen zijn. Voor het hele jaar liggen de consensusverwachtingen nu op een winst per aandeel van iets meer dan 3 dollar, terwijl de aandelenkoers maar op $6,78 noteert. De koerswinstverhouding is dus iets meer dan 2.

Aandachtspunten

Zoals bij alle aandelen is het uitkijken of een wereldwijde recessie een zware impact zal hebben op Ferroglobe. Ook de oorlog in Oekraïne zorgt voor onzekerheid in de supply chains omdat Ferroglobe grondstoffen uit Rusland kocht. Tenslotte kunnen ook de hoge energieprijzen in Europa wegen op de productie, gezien Ferroglobe fabrieken heeft in Spanje, Frankrijk en Noorwegen.
 

Grafiek van FerroglobeGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu