Online beleggen

Waarschuwing

 • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
 • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
 • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
 • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
 • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
 • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
 • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is WINkLink (WIN)?

Wat is WINkLink (WIN)?

Wat is WINkLink (WIN)?

woensdag 10 augustus 2022 - door Matt

WINkLink is een oracle die op de blockchain van TRON draait en uitwisseling van data tussen blockchain en centrale systemen mogelijk maakt.


Dat is harder nodig dan je misschien zou denken. Omdat blockchains en centrale systemen niet kunnen communiceren met elkaar, wordt adoptie van de blockchaintechnologie tegengehouden. WINkLink zou kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling en adoptie van de blockchaintechnologie, en dus ook cryptocurrencies. Laten we eens kijken naar wat WINkLink is, welk probleem ze oplossen en hoe WINkLink werkt.

Welk probleem lost WINkLink (WIN) op?

Centrale en traditionele computersystemen werken totaal anders dan de blockchaintechnologie. Daarom is het niet mogelijk om data tussen beide systemen uit te wisselen. Zo wordt data op de blockchain op een compleet andere manier opgeslagen dan op centrale servers. Denk bijvoorbeeld aan de versleuteling van data. Een centrale computer kan niet zomaar gegevens van de blockchain halen.

Maar ook kan een blockchain niet zomaar data van een centraal systeem halen. Er is bijvoorbeeld niemand die de centrale systemen kan controleren. De blockchain is immers decentraal en geen enkele netwerkdeelnemer heeft meer rechten of macht dan de anderen. Data van centrale systemen verplaatsen naar blockchains is minder eenvoudig dan je zou denken. De data moet namelijk gecontroleerd worden, zodat de blockchain zeker weet dat de data klopt.

WINkLink lost dit probleem op met een eigen oracle die uitwisseling van data tussen de TRON-blockchain en centrale systemen mogelijk maakt.

Hoe werkt WINkLink?

WINkLink draait op de blockchain van TRON en heeft eigen nodes in zijn netwerk. Deze nodes zorgen ervoor dat ontwikkelaars applicaties op smart contracts kunnen bouwen. Maar nog belangrijker: de nodes zorgen voor de uitwisseling van data tussen de blockchain en centrale systemen.

Natuurlijk moeten deze nodes wel betrouwbare informatie leveren. Het is onmogelijk om alle data te controleren voordat deze gebruikt kan worden. Daarom kunnen nodes gekozen worden op basis van hun betrouwbaarheid. Wanneer een node betrouwbare informatie levert, wordt deze hiervoor beloond middels punten. Des te meer punten een node heeft, des te groter de kans dat deze node in de toekomst ook gekozen gaat worden. Als node kun je daarom beter goed werk leveren, omdat je dan meer geld kunt verdienen.

Games

Ontwikkelaars kunnen ook games bouwen op WINk. Zo zijn Dice, Moon, Ring en Duel een aantal van de populaire en veel gespeelde games. Dit zijn games die vergelijkbaar zijn met casino spellen als slot machines, blackjack en poker. Wanneer je deze games wilt spelen, moet je in bezit zijn van WIN-tokens. Ook kun je WIN-tokens verdienen door deze games te spelen en te winnen.

Waar kan WINkLink voor gebruikt worden?

WINkLink is een oracle die gebruikt kan worden voor de gegevensoverdracht tussen centrale en decentrale systemen. Zo kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld een leenplatform op de blockchain bouwen. Normaal gesproken moeten gebruikers die crypto willen lenen eerst een onderpand inzetten. Door van de WINkLink-oracle gebruik te maken, zou de applicatie de kredietwaardigheid van gebruikers bij banken kunnen opvragen.

Het is ook mogelijk om contracten op TRON te bouwen, en gegevens van deelnemers bij officiële instanties op te vragen. Zo weten alle betrokken partijen met wie ze te maken hebben, en kunnen de smart contracts ook voor officiële doeleinden gebruikt worden.

Maar ook simpele data kan gebruikt worden voor dApps. Zo zou een applicatie de weergegevens bij een weerstation of filegegevens bij een partij als Rijkswaterstaat kunnen opvragen. Dit soort gegevens kunnen vervolgens binnen de applicatie gebruikt worden.

WINkLink zorgt er dus voor dat ontwikkelaars complexe applicaties kunnen ontwikkelen, en de blockchain op een steeds bredere schaal ingezet kan worden. Dit is voordelig voor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers.

Het team en de partners van WINkLink

Er is op het internet weinig informatie over het team achter WINkLink te vinden. Dit laat zien dat de teamleden niet graag in de spotlights staan. Het WINk-team bestaat uit:

 • N Yang (CPO);
 • Aiden Luo (Operations);
 • Jacky Li (CTO);
 • JP Shen (Technische supervisor);
 • C Li (Technische ontwikkelaar);
 • MR Lin (Front-end ontwikkelaar);
 • XY Liu (Tester);
 • XL Li (Smart Contracts);
 • JL Lv (Developer).

Ook is WINkLink een aantal interessante partnerships aangegaan. Dit zijn bedrijven en organisaties die WINkLink helpen bij verdere ontwikkeling van het project. Iedere organisatie levert zijn bijdrage op een andere manier. Dit zijn de belangrijkste partners van WINkLink:

 • Poloniex;
 • Justswap;
 • PoloniDex;
 • TronLink;
 • TrongGrid;
 • SUN;
 • BitTorrent;
 • TrueUSD;
 • Torrent;
 • dlive;
 • Steem;
 • Steemit;
 • Tether;
 • Bitfinex.

WIN-token van WINkLink

WINkLink heeft een eigen token, genaamd WIN. De WIN-token wordt binnen het ecosysteem van WINkLink gebruikt voor het betalen van transactiekosten. Wanneer je van de oracle gebruik wil maken, zul je hiervoor moeten betalen. Dat doe je met WIN-tokens.

De nodes in het netwerk van WINkLink worden beloont met WIN-tokens. Wanneer zij de juiste informatie aanleveren, zullen ze vaker gekozen worden door het netwerk. Dat betekent dat ze ook meer WIN-tokens, en dus geld, kunnen verdienen. Het loont daarom om als node zijnde de juiste informatie aan te leveren.

Als laatste wordt de WIN-token van WINkLink gebruikt voor governance functies. Bezitters van WIN-tokens kunnen stemmen over de koers die het protocol moet varen. Zij hebben dus inspraak in de toekomst van WINkLink.

WIN was de zevende token die op de Binance Launchpad werd gelanceerd. Het team achter WINkLink heeft tijdens de Initial Exchange Offering (IEO) 10 miljoen dollar opgehaald. Met dit geld hebben ze het project kunnen ontwikkelen.

WINkLink tokenomics

WIN is een token dat van de TRC20-tokenstandaard gebruik maakt. Deze standaard kun je vergelijken met de ERC20-tokenstandaard, als is TRC20 speciaal voor TRON ontwikkeld. Er is een maximale voorraad van 999 miljard WIN-tokens, al zijn nog niet alle tokens al in omloop. Het team achter WINkLink verwacht dat de resterende tokens over de komende jaren in circulatie worden gebracht.

De WIN-tokens van WINkLink zijn op de volgende manier verdeeld:

 • 5% - Voor partnerships en ontwikkeling van de community;
 • 15% - Voor de marketing;
 • 55% - Voor het team;
 • 3% - Voor ontwikkeling;
 • 4% - Voor het bouwen van software;
 • 13% - Voor licenties en advocaten;
 • 5% - Voor kosten om het netwerk te bouwen.

Waar kun je WINkLink (WIN) kopen?

Je kunt WINkLink (WIN) bij verschillende crypto exchanges en brokers kopen. Wij raden je aan om van een Nederlandse exchange gebruik te maken, waar Bitvavo of Coinmerce er twee van zijn. Deze crypto exchanges zijn betrouwbaar en rekenen lage transactiekosten. Niet onbelangrijk: op deze crypto exchanges kun je WINkLink kopen met iDEAL, SEPA, Bancontact en creditcard (zowel Mastercard als Visa). Daarom zijn Bitvavo en Coinmerce geschikt voor iedereen die WINkLink wilt kopen in Nederland en België.

In welke crypto wallet WIN-tokens bewaren?

Je kunt WINkLink (WIN) bewaren in een crypto wallet die de TRC20-tokenstandaard ondersteunt. Gelukkig ondersteunen een groot aantal wallets dit tokenprotocol, waardoor je WINkLink in vrijwel iedere crypto wallet kunt bewaren. Toch is het belangrijk om altijd even de website van de crypto wallet te raadplegen om er zeker van te zijn dat je het token in deze wallet kunt bewaren.

Wil je jouw WIN-tokens liever niet in een software/hot wallet bewaren? Dan zou je kunnen kiezen voor een hardware wallet van Ledger of Trezor. Deze wallets ondersteunen TRC20 en dus kun je WINkLink (WIN) in deze cold wallets bewaren.

WINkLink (WIN) prijsvoorspelling

Veel analisten en crypto experts verwachten dat de prijs van WINkLink in de toekomst gaat stijgen. Zij geloven dat WINkLink nodig is om de blockchaintechnologie verder te kunnen ontwikkelen en op grote schaal in te zetten.

Echter weet niemand zeker of de koers van WINkLink in de toekomst gaat stijgen of dalen. Daarom raden we je aan om altijd zelf onderzoek te doen naar WINkLink, voordat je besluit om in WINkLink te investeren.

Opgelet: WIN is niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.

WINkLink grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
 • Bitvavo bezoeken »

 • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu